“Dobili” pa “izgubili” pa uzeli bod: Karlovačkim rukometašima remi u drami s Riječanima, “Školarke” teško stradale u Samoboru

Karlovački rukometaši mogu biti pomiješanih osjećaja nakon susreta 9. kola Prve lige Jug protiv riječke Kozale. Na nevjerojatan način su prosuli sve što su gradili većim dijelom susreta i ostali bez bodova koji bi im jako puno značili, ali s druge strane vratili su se kada su ih mnogi već otpisali (manje zbog rezultata, a više zbog stanja na parketu) i ipak uzeli bod.

Naime, nakon što su Riječani na poluvremenu vodili sa 14:13, u drugom dijelu mlada karlovačka postava odličnom je igrom preuzela sve konce u svoje ruke i postepeno gradila veliku prednost sve do visokih 26:21 osam minuta prije kraja susreta, kada se već činilo da bodovi ostaju u Karlovcu. No, tu su nažalost domaći stali, igrači Kozale proradili u napadu i čvrsto zatvorili sve prilaze svojim vratima, karlovački napadi djelovali su nemoćno i domaći su navijači s nevjericom gledali kako se prednost topi pa nestaje i na kraju Riječani dolaze u prednost 27:26.

“Luda” završnica ipak je išla na ruku Karlovčanima – prvo je 15-ak sekundi prije kraja susret Bačić iz sedmerca ipak postigao toliko dugo očekivani pogodak i izjednačenje, a onda su gosti brzo izgubili loptu i imali su u teoriji domaći i šansu za pobjedu, iako je do kraja ostalo samo 3-4 sekunde. Uspjeli su čak i izgraditi poziciju za šut, ali gostujući vratar obranio je i na kraju je susret okončan rezultatom 27:27 i podjelom bodova.

Igrali su: Radočaj (8 obrana), Horvat 5, Capan 9, Bajac, Janjanin 5, Bosiljevac, Baršić, Jurčević, Hreljac, Bačić 3, Hrvojević, Mrljak 3, Magdić, Frketić 2, Lemić i Glumac.

Ovisno o rezultatu utakmice Rudar Labin – Mornar Crikvenica, Karlovčani će ili zadržati 10. mjesto ili pasti na pretposljednje 11. U sljedećem kolu opet igraju kod kuće, vrlo važan ogled protiv Hrvatskog dragovoljca iz Dugog Rata.

Rukometašice ŠR Karlovac, pak, nadale su se dobrom rezultatu na gostovanju kod Samobora u 9. kolu Druge lige Zapad, ali ta nada potrajala je samo prvih 20ak minuta susreta. U obostrano otvorenoj i napadački efikasnoj igri bilo je 12:12, no tada su samoborske rukometašice “zaključale bravu” i do kraja prvog poluvremena otišle na 22:13, što se pokazalo kao nedostižno. Na kraju visokih 41:30 za Samobor.

Ovisno o rezultatu Zaprešića Karlovčanke će ili ostati na šestom ili pasti na sedmo mjesto ljestvice, a bodovnu zalihu morale bi povećati sljedećeg vikenda kada dočekuju posljednjeplasiranu Seniu iz Senja, koja još nema niti jedan osvojeni bod.

U ogledu sa Samoborom najefikasnija je bila Vuković sa 8 pogodaka, Stepić je postigla 6, Bačić 4, čak pet igračica po 2 (Španić, Čović, Kučinić, Novković i Palajsa), a Peretić i Šmuc po jedan pogodak.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest