Odbojkašice Karlovca u još jednom vrlo neizvjesnom susretu svladale zagrebački Don Bosco sa 3:2

Karlovačke odbojkašice na kratak zimski odmor odlaze pobjedom protiv Don Bosca – zasluženom, ali mogle su i više, jer konačnih 3:2 donosi im dva boda umjesto tri. S druge strane, pobjeda je ipak pobjeda, no šteta što nisu iskoristile dobru atmosferu i rezultatsku prednost i došle do maksimalne pobjede, koja bi im mogla puno značiti u nastavku sezone.

Prvi set bio je zaista dramatičan, nipošto za one sa slabijim živcima. Karlovčanke su vodile 24:21, zatim su gošće nanizale čak četiri poena i umjesto vodstva domaćih odjednom su Zagrepčanke imale set loptu, ali tada ipak slijede tri uzastopna poena domaćih i 27:25 za zasluženo vodstvo. U drugom setu vodila se izjednačena borba od početka do kraja, no ovog puta karlovačke odbojkašice bile su smirenije i koncentriranije i relativno mirno ga privele kraju sa 25:21.

Sa 2:0 u setovima i 7:3 u trećem setu činilo se kako utakmica ide prema kraju, ali možda su to prerano pomislile i domaće igračice pa slijedi sedam uzastopnih poena gošći i potpuna dekoncentracija u domaćim redovima te gošće sa 25:16 smanjuju na 2:1. U četvrtom setu sličan scenarij – bolje su počele Karlovčanke, pomislili su domaći navijači da će ipak sve sjesti na svoje mjesto, no opet preokreću Zagrepčanke i uz nešto više truda i otpora domaćih ipak sa 25:20 dolaze do 2:2. U odlučujućem petom setu odbojkašice Karlovca ipak su došle do pobjede – 15:10 za vrijedna dva boda, no zaista šteta što nisu došle do sva tri, jer upravo protiv Don Bosca moglo bi to biti posebno značajno u konačnom raspletu.

No, nakon pomalo klimavog prvoligaškog starta, Karlovčanke svakako zaslužuju sve čestitke za drugi dio polusezone, kako za prvenstvene pobjede, tako i za sjajan uspjeh u Hrvatskom kupu gdje su se plasirale među osam najboljih, a u četvrtfinalu gostuju kod ekipe Marine Kaštela.

Slijedi im tri tjedna odmora, a onda jako važna utakmica u Novoj Gradišci, gdje bi već i bod za minimalan poraz bio izuzetno značajan.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest