Poraz rukometaša na domaćem parketu – sada je sve jasno Karlovac će igrati u Ligi za ostanak

Rukometaši Karlovca uz bespoštednu igru i veliku želju za pobjedom nisu uspjeli svladati RK Spačvu iz Vinkovaca koja s parketa dvorane kraj Korane, u 15. kolu Premijer lige, zasluženo odnosi bodove nakon pobjede od 27:26 (13:13). Ovo je prvi poraz trenera Požege na domaćem parketu i sada je sve jasno – Karlovčani će u Ligu za ostanak.

Za Karlovac su nastupili: Kordić, K. Capan, Janjanin, Perajica 5, Milovac, Šnajder 5 (1), Bačić, Frketić, Mrljak 3, Crnković 3, Sudarić, Karić (15+2), Begić, Obranović 2, Smojver 8, Glumac. Trener Dragomir Požega.

Počelo je gol za gol, a domaći rukometaši do prvog vodstva dolaze minutu prije odlaska na odmor (13:12) preko zgoditka kojega postiže Perajica. Do 42. minute Karlovac drži prednost od gol razlike kada je Spačva poravnala na 18:18, minutu kasnije gosti opet vode (18:19), a u 54. minuti imaju 4 gola razlike (22:26). U stresnoj završnici karlovački igrači presingom pokušavaju doći do vodstva, ali bez uspjeha. Gledamo izuzetno borbenu i žustru igru s obje strane, pomalo i nesnalaženja sudačkog para, a 10 sekundi prije kraja je 26:27, što ostaje i konačan rezultat utakmice.

Vinkovčani su na kraju na centru zaplesali slavonsko kolo, a Karlovčani pomalo tužni zbog izgubljene prilike za pobjedu koju su unatoč češćem vodstvu Spačve imali, ali nisu uspjeli. Najbolji igrač u domaćoj momčadi bio je vratar Denis Karić koji, treba i to reći, ne može toliko lopti obraniti koliko njegovi igrači mogu promašiti. Nije ih išlo pa čak ni to da skoro niti jednu odbijenu loptu iz vratareva prostora nisu uhvatili već je završila u rukama vinkovačkih igrača.

U sljedećem 16. kolu Karlovac igra u Varaždinu s istoimenom domaćom momčadi koja je trenutno drugoplasirana ekipa Premijer lige.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest