Skupština VK Korana: Prošlu godinu obilježili odlični nastupi veslača, zahvalili na dvije vrijedne donacije od kojih je jedna skif u vrijednosti od 60.000 kuna

Veslački klub održao je redovitu godišnju skupštinu na kojoj su dominirala dva izvješća – Izvješće o jednogodišnjem radu kluba koje je podnio predsjednik VK Korana Bruno Rogić i izvješće Stručno – programskog povjerenstva što ga je podnio profesionalni trener Zlatko Katušin.

– U 2017.godini nakon višegodišnje nemogućnosti ulaganja u opremu uspjeli smo znatno popraviti uvjete rada i treniranja. Donacijom tvrtke LIN trgovina nabavljen je natjecateljski samac u vrijednosti 60.000 kuna, a javnim natječajem gradskih tvrtki kupljena su dva para skul vesla sponzorstvom tvrtke Inkasator. Iz vlastitih sredstava klub je uspio izvršiti generalnu reparaturu natjecateljskog dvojca na pariće. I dalje ostaje jedan od problema uređenje i opremanje klupske teretane. Vrlo ozbiljan problem za veslački sport u Karlovcu u posljednje dvije godine predstavlja rad Hidroelektrane Lešće jer dolazi do naglih i nepredvidivih oscilacija vodostaja rijeke Kupe što u znatnoj mjeri otežava odvijanje treninga na vodi – izvijestio je između ostaloga u svom izvješću o jednogodišnjem radu predsjednik VK Korana Bruno Rogić.

– Sportski objekti i oprema kojima upravlja klub i skrbi o njihovom održavanju iziskuju znatan napor u osiguranju sredstava. Tome treba dodati i troškove osiguranja, energenata, komunalije, komunikacije … Sve navedene aktivnosti i sportski rezultati ostvareni su uz veliki angažman članova i prijatelja kluba, trenera i veslača, potporu sponzora i donatora, Grada Karlovca i Karlovačke županije, Karlovačke športske zajednice i Zajednice športova Karlovačke županije. Ovom prigodom iskazujem našu iskrenu zahvalnost. Zahvaljujem se svim elektroničkim i pisanim medijima na praćenju rada kluba i veslačkih natjecanja – rekao je Rogić.

Ukupno ostvareni prihodi u prošloj godini iznosili su nešto više od 284.000 kuna te se i u 2018. godini nadaju ostvariti cca 300.000 kuna. Najviše sredstava prihoduju iz proračuna, od KŠZ-a, dio prikupljenih je sredstava je iz najma ugostiteljskog objekta i teniskih terena te drugih donatora i sponzora kluba.

Klub je uspješno organizirao i održao tradicionalnu Karlovačku veslačku regatu te proljetnu klupsku regatu i regatu Škole veslanja. Škola veslanja VK Korana okuplja 30-tak polaznika u dobi od 10 do 14 godina starosti polaznika. U 2017. godini Školu veslanja vodio je jedan profesionalni i jedan honorarni trener koji su sudjelovalo i u realizaciji cjelokupnog trenažnog procesa. Treninzi su održavani četiri puta tjedno. Trener Škole veslanja Dario Šabić uspješno je završio program edukacije organiziran od strane HOA, tako da trenutno u klubu rade dva licencirana trenera.

U prošloj godini veslači VK Korane nastupili su na 20 veslačkih natjecanja, četiri više u odnosu na godinu prije, od toga je 12 bilo domaćih i 8 međunarodnih regata. Osvojeno je 51 odličje, 19 zlatnih, 20 srebrnih i 12 brončanih medalja. Od 51 medalje 3 su osvoje na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, 16 medalja na međunarodnim veslačkim regatama i 32 medalja na domaćim regatama.

– Ako to usporedimo sa 2016. natjecateljskom godinom možemo primijetiti da je broj osvojenih odličja u 2017. godini veći za 11 ali je broj medalja osvojenih na prvenstvu RH ostao isti – rekao je trener Zlatko Katušin.

Dominik Šutalo i Mislav Cindrić su u sastavu Hrvatske veslačke reprezentacije na međunarodnoj regati u Linzu-Ottensheim u četvercu na pariće za seniore osvojili 3. mjesto u FA, a Mislav Cindrić u dvojcu na pariće za lake seniore 5. mjesto u FA. Šutalo je nastupio i na Svjetskom veslačkom prvenstvu U23 u Plovdivu u dvojcu na pariće za lake seniore gdje s veslačem iz HVK Mladosti Zvonimirom Soldom osvaja 5. mjesto u FC.

– S klupskim posadama uspješno smo nastupili i na međunarodnoj regati u Mariboru osvojivši ukupno jedno prvo, dva druga i dva treća mjesta. Kao najznačajnije klupsko natjecanje naših veslača u protekloj sezoni treba izdvojiti nastupe na Hrvatskom veslačkom prvenstvu gdje smo nastupili sa 9 posada od čega je 7 posada ušlo u A finale, a 3 posade osvojile su odličja. Naslov državnih prvaka drugu godinu zaredom uspijevamo obraniti u disciplini dvojac na pariće za lake seniore u sastavu Mislav Cindrić i Dominik Šutalo. Ovim rezultatom Šutalo i Cindrić dobivaju status sportaša 3. kategorije vrhunskih sportaša od strane HOO-a i mogućnost stipendiranja od strane KŠZ-a. Najuspješnije nastupe na Prvenstvu RH imao je veslač Josip Grgurić koji na državnom prvenstvu osvojio dvije medalje u disciplini samac za seniore osvaja 3. mjesto a u disciplini samac za juniore 2. mjesto. Grguriću je uspjelo postati i ukupnim pobjednikom VKMF i pobjednikom finala Veslačkog kupa RH u disciplini samac za juniure. Dvojac na pariće za seniore Cindrić, Šutalo na finalu Veslačkog kupa RH osvojio je drugo mjesto – naglasio je Katušin.

Niz uspješnih rezultata ostvarili su veslači Korane nastupajući na šest regata u Veslačkom kupu ‘Miljenko Finderle’, Otvorenom prvenstvu Zagreba, Inter City regati te na međunarodnoj regati Jumbo. Tu treba istaknuti uspješne nastupe Maura Bauera i Igora Šušnjara koji u disciplini dvojac na pariće za kadete B osvajaju niz od 5 uzastopnih pobjeda. Vrlo uspješno u prošloj natjecateljskoj sezoni nastupali su Patrik Vrabac i Mario Konjevoda ostvarivši niz uspješnih rezultata.

– Na kraju ovog presjeka samo najznačajnijih veslačkih rezultata možemo zaključiti da je protekla natjecateljska sezona za naš klub bila vrlo uspješna kako na domaćim tako i na velikim međunarodnim natjecanjima – zaključio je Katušin.

Plan nastupa u 2018. godini usklađen je s kalendarom HVS-a i kalendarom natjecanja koje je donio Upravni odbor VK Korana. Planiran je nastup na 20-ak domaćih i međunarodnih regata sukladno financijskim mogućnostima. Najznačajnija natjecanja u sezoni bit će nastupi na svjetskom i europskom seniorskom U23 prvenstvu, regatama Svjetskog veslačkog kupa, međunarodnim A regatama na kojima se može ostvariti kategorizacija HOO, Svjetskom sveučilišnom prvenstvu te nastup na prvenstvu Hrvatske za seniore, juniore i kadete, te nastup u Veslačkom kupu ‘Miljenko Finderle’. Središnji domaći veslački događaj bit će organizacija 65. Karlovačke veslačke regate i 27. Memorijala ‘Bruno Cetinjanin’.

Upravni odbor kluba nagradio je za uspješne rezultate u prošloj godini veslače Dominika Šutala, Mislava Cindrića i Josipa Grgurića, donedavnog predsjednika Antuna Purgara, Ivana Lutza vlasnika LIN trgovine koja je klubu donirala skif te Inkasator koji je klubu prošle godine donirao dva para vesla.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest