Nekadašnja rukometašica Dubovca Anica – Cuja Žaja preminula u 59. godini života

Nakon teške bolesti u Karlovcu je u nedjelju, 18. ožujka 2018. godine, u 59. godini života preminula Anica – Cuja Žaja (udana Tvrdinić) jedna od tri sestre Žaja koje su između 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća kao članice Rukometnog kluba Dubovac proslavile karlovački ženski rukomet.

Posljednji ispraćaj biti će u utorak, 20. ožujka 2018. u 16,30 sati na Rimokatoličkom groblju na Dubovcu.

Od početka 1980. godine počinje stvaranje nove ženske ekipe na Dubovcu, a od 1983. i nadalje, godine promiču u znaku igračica Rukometnog kluba Dubovac čiju su okosnicu činile sestre Žaja – Marijana, Štefica i Anica – Cuja.

Godine 1984. osvajaju prvenstvo Hrvatske na turniru prvaka regionalnih liga u Umagu. Iduće, 1985. taj uspjeh je ponovljen. Karlovčanke su najprije nadmoćno osvojile prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske rukometne lige – Zapad. Drugi naslov republičkih prvakinja igračice Dubovca osvojile su nakon dvije utakmice s RK Trogir 73. Uslijedio je nastavak kvalifikacija za Drugu ligu s rukometašicama Ferotehne iz Izole. Zasluženo su dospjele u Drugu rukometnu ligu – Sjever. U tom najslavnijem razdoblju ženskog rukometa u Karlovcu, između 1980. i 1986. godine, za ekipu Dubovca nastupila je i Anica – Cuja Žaja. Zbog sjajnih igri koje je pokazala u žuto – zelenom dresu dubovačkih rukometašica “Cuja” je 1981., u anketi SOFK-e i KT-a, bila birana i među najuspješnije sportašice Karlovca. Desetljeće je nastupala u dresu rukometašica Dubovca a nakon prestanka aktivnog igranja posvetila se studiranju te je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu. Kao istinska sportašica zadnjih godina je kuglala za drugoligaške ženske ekipe Karlovca i Mantinele.

Mnogima će ostati u sjećanju kao velika sportašica, rukometašica, kuglačica, a i kao članica dubovačkih žena na čija se godišnja druženja s radošću se odazivala.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest