Seniorska ženska ekipa Taekwondo kluba Banija Pandas nove su prvakinje su Hrvatske

Karlovačke “pande” Mateja Kunović, Kristina Čerina i Iva Požega uspjele su nadmašiti prošlogodišnji ekipni rezultat kad su bile viceprvakinja Hrvatske tako što su se ove godine popele na najvišu stepenicu postolja okrunivši se titulom ekipnih seniorskih prvakinja Hrvatske u taekwondou.

– Ovo je prvi puta da jedan karlovački klub osvoji ovako veliku i prestižnu seniorsku titulu prvaka države, a rezultat nam je zbog toga još draži– radostan je zbog tog uspjeha “prva karlovačka panda” trener Neven Trbojević.

Kristina Čerina nastupila je u kategoriji -67 kg stigavši do titule seniorske prvakinje kroz tri pobjede (2:0, 18:10, 43:2). Mateja Kunović je u kategoriji -49 kg nakon dvije pobjede (11:5, 5:3, b.b.) u finalu zbog povrede morala predati meč, ali je osvojila srebrno odličje zlatnoga sjaja. Iva Požega je nastupila u kategoriji +73 kg. Nakon pobjede poražena je u finalu (15:3, 0:9) nakon čega i ona osvaja srebrnu medalju.

– Stopostotni učinak naše ekipe i titula ekipnih seniorskih prvakinja govori još i o tome kolike napore ulaže stručni kadar i uprava našeg kluba kako bi u gradu Karlovcu zadržala kvalitetne seniorske natjecatelje, te kako bi njihov rezultat naposljetku došao kao osvježenje za karlovački sport – dodaje Trbojević.

Sudjelovalo je 123 seniorki i seniora iz 42 kluba a TKD Banija Pandas bio je jedini predstavnik iz Karlovca nastupivši s tri seniorke.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest