18. Otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i super mini rukometu: Karlovac u nedjelju očekuje 104 ekipe iz tri države

Početak je u 9 sati, svečano otvorenje biti će u ŠSD na Rakovcu u 13 sati, a svečano zatvaranje u istoj dvorani u 18 sati.

Predsjednik i treneri Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac na konferenciji za novinare najavili su prvi od dva turnira koji će se održati u nedjelju 8. travnja u tri karlovačke sportske dvorane (drugi turnir biti će održan 15. travnja). Nedjeljni međunarodni turnir 18. Otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i super mini rukometu (za dječake i djevojčice 2008. godišta) okupit će sveukupno 104 ekipe iz Hrvatske, Slovenije (4 ekipe) i BiH (2 ekipe).

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i državna tajnica za sport Janica Kostelić počasne su pokroviteljice, a pokrovitelji turnira su, očekivano, Karlovačka županija i Grad Karlovac.

180 VOLONTERA – 38 SLUŽBI

– Turnir pripremamo duže vrijeme a u organizaciji sudjeluje iskusan Organizacijski odbor koji se godina ne mijenja jer je uspješan. Sudjeluje 180 volontera koji rade u 38 službi – kaže Miloš Đanković, predsjednik RK Škola rukometa Karlovac organizatora turnira i što je itekako važno za istaći; ‘otac’ karlovačke škole mini rukometa koji dodaje:

– Troškovi oba turnira iznose oko 211 tisuća kuna. Ovom prigodom bih se zahvalio svim sponzorima koji su nam pomogli a njih nije malo, čak 106. Potrudit ćemo se da kao i prethodnih godina organizacija prođe dobro i da mladi sportaši iz Karlovca otputuju slijepim dojmovima.

VAŽNO JE NASTUPITI

Pored predsjednika konferenciji su nazočili treneri domaćih ekipa. Denis Karić vodit će dvije momčadi dječaka, kao i Domagoj Smojver, dok će Ivica Ljubić voditi dvije ekipe djevojčica. Svakako im je cilj postići što bolji rezultat pa su treneri taktički zaobišli prognoze složivši se jednoglasno s motom: Važno je nastupiti! Trener Denis Karić bio je sudionik prvog turnira prije 18 godina i sjeća se da je njegova momčad tada osvojila treće mjesto, a Domagoj Smojver je također kao dječak bio sudionikom ovog godinama već najmasovnijeg i najkvalitetnijeg rukometnog turnira za mladež u Hrvatskoj. Ivici Ljubiću je ovo prvo samostalno vođenje ekipe pa kod njega ne ćudi trema pred natjecanje.

SUPER MINI RUKOMET za djevojčice rođene 2008. godine i mlađe održati će se 08. travnja 2018. godine (nedjelja) u 3 sportske dvorane: sportskoj dvorani Osnovne škole Grabrik u Karlovcu, sportskoj dvorani Osnovne škole Dubovac i u Školskoj športskoj dvorani u Karlovcu. SUPER MINI RUKOMET za dječake rođene 2008. godine i mlađe održati će se 8. travnja 2018. godine (nedjelja) u 3 sportske dvorane: sportskoj dvorani Osnovne škole Grabrik u Karlovcu, sportskoj dvorani Osnovne škole Dubovac i u Školskoj športskoj dvorani u Karlovcu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest