Rukomet: Treća sreća, tjedan odluke, papirnati favoriti i junaci na parketu!

Rukometaši Karlovca opet su na testu. Ovaj tjedan testiraju dobru igru iz zadnja dva susreta Lige za ostanak kad su uzeli bod u Umagu i pobijedili Goricu u Karlovcu. Sada igraju za treću sreću! Pred njima je sada tjedan odluke u kojem će se morati grčevito založiti ne bi li i sljedeće sezone izborili igranje u društvu najboljih hrvatskih rukometaša.

Za karlovačkog premijerligaša koji je prema statistici gledanosti najgledaniji klub Premijer lige u ovoj sezoni, taj “tjedan odluke” počinje već danas u Sesvetama gdje večeras (20 sati) igraju s istoimenom domaćom ekipom. Potom u subotu, u 4. kolu opet gostuju, odlaze u Zagreb k Metalcu koji je posljednji na ljestvici i objektivno s najviše izgleda da od iduće sezone igra 1. HRL.

Sesvete, Gorica i Karlovac nisu bez izgleda i svi se oni bore da ne budu predzadnji jer ih taj plasman izbacuje iz Premijer lige.

– Vjerujem da možemo nastaviti dobro igrati kao u zadnje dvije utakmice. Vjerujemo da neće biti lako, svjesni da će Sesvete sve učiniti kako ne bi izgubili važne bodove na svom parketu, ali to je možda i naša prednost?! Probati ćemo iznenaditi u Sesvetama, isto tako i tjedan dana kasnije protiv Metalca u Zagrebu. No ovo je tek peto kolo, prvenstvo je dugo i do kraja natjecanja još je sve moguće – kaže Domagoj Smojver.

Zdravstveni karton Požegine momčadi za sada je b. o. Osim Ivana Bačića koji zbog ozljede koljena neće biti potpuno spreman, svi ostali igrači na raspolaganju će biti treneru Dragomiru Požegi.

– Puno toga ovisit će o tome kako će završiti utakmica u Sesvetama. Ona će nam podignuti ili smanjiti motivaciju pred sljedeći isto tako važan susret u Zagrebu s Metalom – dodaje trener Požega.

Sesvečani pred Karlovcem imaju prednost od dva boda, domaći teren i slove za favorita te utakmice. S Metalcem je slično, nemaju bodovnu prednost ali imaju prednost domaćeg terena. No, papirnati favoriti su nešto drugo a junaci će se prepoznati na parketu!

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest