Dugorešanin Perica Bišćan prvak države u elektronskom pikadu u B kategoriji, u elitnoj skupini najbolji Alan Ljubić

U dugoreškom hotelu Frankopan održano je Prvenstvo Hrvatske u elektronskom pikadu, a domaći teren bio je sretan i za županijski pikado jer je Karlovačka županija po prvi puta dobila prvaka Hrvatske! Perica Bišćan iz dugoreškog PK Stars postao je, naime, prvak države u B kategoriji. U grupnoj fazi natjecanja imao je sve pobjede, a isto tako uvjerljivo je stigao do finala. Tamo je u vrlo neizvjesnom meču izborio titulu prvaka svladavši Kristijana Konjića rezultatom 7:6.

U elitnoj A kategoriji prvak države postao je Zagrepčanin Alan Ljubić, trenutačno bez sumnje najuspješniji Hrvat i na međunarodnoj razini, dovoljno je spomenuti da je predstavljao Hrvatsku i na najvećem svjetskom natjecanju PDC World Championship u Londonu. Drugo mjesto osvojio je Ivica Cavrić, a treće Dean Biškupić. Kod žena prvo mjesto osvojila je Šibenčanka Josipa Spahija, dok je u C kategoriji najbolji Kristijan Vučić.

Alan Ljubić prvo je mjesto osvojio i u disciplini Cricket, dok je kod žena najbolja bila Marina Letica iz Laduča. U natjecanju parova u muškoj konkurenciji prvaci su Ivia Cavrić iz Zagreba i Vladimir Lešić iz Splita, dok su najbolji ženski par Marina Letica i Hana Jurjako iz Zagreba. Solidne nastupe imali su i predstavnici iz Karlovca – kod žena Marijana Perušić i Jelena Mohor zauzele su vrlo dobro deveto mjesto, dok su Marijan Mohor i Mladen Časni u muškoj konkurenciji bili 25.

Sljedeće veliko natjecanje je Ekipno državno prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Matuljima krajem svibnja. Karlovačku županiju će predstavljati četiri ekipe – jedna ženska, dvije iz C kategorije te Bišćanova ekipa Stars u B kategoriji.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest