Iako to nije uobičajeno Ivan Pernar je rezanjem vrpce otvorio izložbu “I nakon 95 godina Planinarsko društvo Dubovac”

– Škole koje organiziramo jedna su od naših najvažnijih aktivnosti kao i sve popratne aktivnosti poput Abseila sa Starog grada i Prečnice na Šancu i tome slično. Kratko su predstavljeni alpinisti i spelolozi. Ovi drugi, iako bez aktivnosti posljednjih godina, uvijek su činili važan dio PD Dubovac – naglasio je Ratomir Draganjac.

Nazočnima je kratko pozdravio direktor Studentskog centra Željko Šančić te Draženka Sila Ljubenko pročelnica Odjela društvenih djelatnosti Grada Karlovca koja je predstavljala gradonačelnika Damira Mandića, pokrovitelja obljetnice. Obratio se i pozdravio sve prisutne predsjednik PD Dubovac Miro Palajsa, a veliki pljesak zaradila je mlada članica Anja Santini Mikulić, kadetska prvakinja Hrvatske u sportskom penjanju. Nazočan je bio predsjednik gradske i županijske sportske zajednica Želimir Feitl.

Izložbu su omogućili LIN trgovina, Studentski Centar Karlovac i Intersport Zagreb.

—————————————————————————————————-

PROGRAM PROSLAVE 95. GODIŠNJICE I 135. GODINA OD POČETKA ORGANIZIRANOG PLANINARSTVA U KARLOVCU NASTAVLJA SE U SUBOTU 14. TRAVNJA:

26. manifestacija “Hodanjem k zdravlju 2018” – 8’00 – 10’00 sati – okupljanje sudionika na platou ispred Aquatike – Slatkovodni akvarij – 10’00 sati – Stari grad Dubovac – start 2. trail utrka “Kalvarija trail” – 11’30 – 12’00 sati – okupljanje planinara, razgled Starog grada Dubovca – 12’00 sati – pozdravni govor pokrovitelja i gostiju – – 12’30 sati – polazak Dubovačkim planinarskim putem prema Planinarskoj kući “Zvonimir Plevnik” na Kalvariji.

Planinarska kuća “Zvonimir Plevnik” – 9’00 – 11’30 sati – natjecanje “14. Dubovački planinarski kotlić ” – Likovna kolonije ULAK – Karlovac – 13’00 – 14’30 sati – dolazak planinara sa svih staza, ručak – 15’00 sati – objava rezultata natjecanja “14. Dubovački planinarski kotlić”

———————————————————————————————————-

Započela s radom 27. Opća planinarska škola

U novouređenim prostorijama PD Dubovac u ŠSD na Rakovcu započela je s radom 27. Opća planinarska škola. Predavanju je nazočilo 11 polaznika Opće planinarske škole, kao i 7 polaznika Alpinističke škole, voditelja Bojana Petrunića koja ide paralelno s Općom planinarskom školom a započela je s radom 27. ožujka 2018.

Voditelj Jadranko Jagodić upoznao je polaznike s programom i planom rada škole. Prva dva predavanja o Planinarskoj organizaciji i povijesti planinarstva u Hrvatskoj prenio je, na sebi svojstven i vrlo interesantan način, pročelnik Komisije za promidžbu i izdavaštvo HPS-a, zamjenik pročelnika Komisije za vodiče HPS-a, instruktor HPS, planinar i publicist Alan Čaplar.

Tijekom dvomjesečne edukacije polaznici Opće planinarske škole steći će znanja o sigurnom planinarenju, proširiti svoja planinarska znanja i steći temelje za neki od specijalističkih tečajeva, kao što su to primjerice alpinistički i speleološki, ili tečajevi za planinarske vodiče i markaciste.

– Ljeta alpinistička škola organizira se u cilju osposobljavanja mladih penjača za samostalno kretanje po nepristupačnom terenu, samostalnu organizaciju penjačkih uspona. Školovanje na Ljetnoj alpinističkoj školi nadogradnja je osnovnih planinarskih znanja i vještina. Programi rada škola zasnovani su na razvijanju odgovornog položaja svakog člana, na aktivnom odnosu prema prirodi i njenom očuvanju, te odgoju za mir, nenasilje i prijateljstvo među mladima – kaže predsjednik PD Dubovac Miro Palajsa.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest