U PRVOM PLANU RUKOMET Ivica Frketić: Ostajemo ako doma pobijedimo sve, a Goricu vani!

Utakmicu 6. kola Lige za ostanak Karlovac – Umag koja se igra u subotu od 20 sati u dvorani “Madison” kraj Korane najavljujemo intervjuom s rukometašem domaćih Ivicom Frketićem, najboljim igračem prošlotjedne partije sa Zametom.

Nije teško pogoditi po čemu je poznata Duga Resa – po ženama, oduvijek, pa i danas. Po stolnom tenisu i Pamučnoj industriji koje na žalost više nema. Grad na Mrežnici je hrvatskom sportu dao i dvojicu olimpijaca, stolnotenisača AntunaTovu Stipančića i nogometaša Željka Perušića

Malo se sportskih zaljubljenika sjeća da se prije 50 godina u Dugoj Resi igrao dobar rukomet, i ženski i muški. Branko PetrovićPetra i Nikola CarMika nosili su žuto –zeleni dres RK Dubovca u slavnijim danima toga kluba. Iz RK Duga Rese je svojedobno kao mladac pristupio RK Dubovcu i aktualni župan karlovački, Damir Jelić. A posljednji dugoreški rukometaš koji je zakoračio u karlovački rukomet je Ivica Frketić, prvotimac HRK Karlovca.

– Na nagovor tadašnjeg dugoreškog trenera Mike Cara došao sam u Dubovac, pod nadzor Denisa Vukića. Potom sam pristupio Karlovcu u kojem su dirigentsku palicu imali Silvijo Ivandija i Dražen Požar. Pa se vratio u Dubovac, trenirali su me Davor Rizzi i Kristijan Ljubanović. Prije dvije godine na poziv šefice stožera Tanje Rašić ponovno sam zaigrao za Karlovac – prisjeća se Ivica Frketić, korpulentni 26-godišnji pivot koji je u prošlotjednoj utakmici Lige za ostanak protiv riječkog Zameta odigrao najbolje dosad u dresu našeg premijerligaša.

– Da, zadnjih pet utakmica igram dobro i stvarno sam zadovoljan. Mnogo znači što nam sadašnji trener Dragomir Požega vjeruje. Lakše je ako stalno dobivaš priliku: standardiziraš se, napuniš samopouzdanjem. Svima je autoritet, mislim da napredujemo, da smo na dobrom putu. Baš sam se preporodio s Dragecom, prepoznao je moje mogućnosti i suradnja je izvrsna.

Čujemo da si bio i vratar juniorske momčadi NK Dobre iz Novigrada? – Pomagao sam svojim prijateljima kad im je trebao golman, i to je sve. Rukomet je ipak nešto drugo, prva liga.

Ostanak u Premijer ligi još nije osiguran? – Zasad ne. Svaki je nastup vrlo važan. Srećom, iz kola u kolo igramo sve bolje. Samo da ponavljamo stil i učinak iz dvoboja sa Zametom.

Tada je dominirao Frketić…? – Trudim se, ali na svakoj utakmici pokupim strašne batine. Poplavio sam od modrica, pun hematoma, natučen po cijelom tijelu. Borim se i to je jedini način, jedini put do uspjeha.

Nisi zaradio ni minutu isključenja? – Ha, ha… Za najgrublje u obrani slovimo Crnković i ja jer nas suci najčešće kažnjavaju. U 1. poluvremenu nismo imali niti jedno isključenje. Što naravno potvrđuje kvalitetnu obranu.

Možete li spasiti status? – Ne znam. Nije lako, ali ima nade. Važno je da u subotu kod kuće pobijedimo vodeći Umag, nakon čega slijedi najvažniji ispit u Ligi za ostanak, gostovanje kod Gorice u Velikoj Gorici. E, tu ne bismo smjeli podbaciti. Recept ostanka u Premijer ligi je pobijediti sve preostale utakmice doma i svakako Goricu vani.

Zar su bodovi protiv Umaga već osigurani? – Ne, ništa nije sigurno. Bit će ukoliko odigramo kao protiv Zameta. Puno nam koristi pomoć brojne publike. Pozivam opet, neka dođe te uz bubnjara diže atmosferu u dvorani. Nas to potiče, a nadam se da gosta sputava.

Nakon dugo vremena ne igrate od 18 nego od 20 sati? – Da, s obzirom na to da je vrijeme toplo i da su mnogi u 18 sati još u šetnji. Vjerujemo da će ih u 20 sati biti puno više. Napokon, najgledaniji smo klub domaćin u ovom prvenstvu, zašto rekord ne potvrditi i u subotu!

BLAŽEN MEĐU ŽENAMA

Ivica svakodnevno na karlovačke treninge putuje 23 kilometara udaljenog Bosiljeva, u kojem živi i vodi istoimeni hotel u vlasništvu njegove majke Biserke. Prominentni restoran nudi prvoklasnu janjetinu. Bez konkurencije najbolju u kraju, kažu neutralci. I to nije sve – mamin brat a Ivičin ujak Joža Lorković vlasnik je hotela Amarilis iz Novigrada na Dobri gdje se pak jedu najbolji fileki u županiji. Tko još nije isprobao, neka svakako navrati srijedom.

– Naša obitelj se potpuno predala ugostiteljstvu, surađujemo i poslovno jako dobro. Prijepodne radim u hotelu tako da ne dolazim na jutarnje treninge, samo navečer. Naporno je, ali izdržim. Nađe se vremena i za obitelj. Sretno je oženjen Marijom, rodom iz Ivanić Grada, s kojom ima 2,5-godišnju Chiaru.

Jesu li i one na navijačkoj galeriji? – Žena i mala skoro na svakoj utakmici, mama je bila samo dvaput. Ako ostanemo u Premijer ligi morat će i ona dolaziti češće!

Najvažnije je da ga njegove tri najdraže žene podržavaju u bavljenju sportom, igranju rukometa koji voli i kojemu je potpuno predan, jer tko bi u protivnom svakog dana tek tako 50 kilometara “odvalio” autom ne pitajući za okolnosti. Iz čista mira. KA-rukomet nije profesionaliziran, iako se od igrača traži profesionalni pristup.

– Zahvaljujući obiteljskoj potpori može se sve – konstatira Ivica Frketić, trenutno glavna poluga HRK Karlovca.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest