Nakon poraza od Umaga (29:25) karlovačkim rukometašima preostale još samo teoretske šanse za ostanak u Premijer ligi

Potajno smo se nadali pobjedi Karlovca ali Umag i njihov trener Boris Lisica bili su mudriji jer su bolje odigrali utakmicu i tako zaslužno odnijeli bodove iz dvorane kraj Korane pobijedivši karlovačku momčad sa 29:25 (13:9). Praktički, ovim si je porazom Karlovac izbo i posljednju slamku spasa za ostanak u Premijer ligi. Naročito nakon pobjede izravnom im konkurenta za ispadanje – velikogoričke Gorice u Sesvetama 28:24. Teoretski, šanse za ostanak u naredna 4 kola još predstoje ali – to su samo teoretske pretpostavke. Realnost je nešto drugo. No, nada posljednja umire!

Ovime je vjerojatno agonija okončana što ne znači da je svijet propao i da će rukomet u Karlovcu sad nestati. Na potezu je Uprava kluba!

TIJEK UTAKMICE

Prvo – Karlovac se sam pobijedio! Drugo – Umag je odigrao odlično ne dozvolivši domaćinu da im u 60 minuta igre ijednom ugroze čvrsto vodstvo. Treće – zakazali najbolji karlovački strijelci, Obranović (1) i Perajica (4) tek su se u drugom poluvremenu upisali u listu strijelca, Smojver nije postigao niti jedan gol, a karlovačka krila proradila su tek nakon vodstva gostiju od 7 golova razlike. Četvrto – vratar Umaga Slavić opet je bio nesavladiv te je uz Matanovića u napadu bio “zagonetna enigma” za karlovačku momčad. Peto -u jednoj od prijelomnih utakmica Karlovac nije uspio i sada ih samo još “čarobnjak Merlin” može spasiti od ispadanja.

Mogu se Karlovčani srditi na pojedine odluke najboljeg sudačkog para (tko gubi ima se pravo ljutiti) ali realno je izvijestiti da su gostujući rukometaši dozvolili domaćinu da im se približe tek na 3 gola razlike jer su većinu utakmice sigurno imali u rukama sa 5,6 i 7 golova razlike. A kad je tako onda se zna tko je diktirao igru do konačne pobjede. Karlovčani su na kraju sportski čestitali Umažanima na pobjedi.

Kod Karlovca solidni Denis Karić na golu i precizni izvođač sedmeraca Ivan Šnajder, a kod Umaga već spomenuti Slavić i Matanović.

Nakon 6. kola Karlovac je ostao na pretposljednjem 5. mjestu ljestvice sa 14 bodova, 3 manje od Sesveta. U sljedećem 7. kolu Lige za ostanak igraju s Goricom u Velikoj Gorici.

KARLOVAC 25 (9) UMAG        29 (13)

KARLOVAC – ŠSD gledatelja 200. SUCI: Gubica (Višnjevac) i Milošević (Osijek). NADZORNIK: Dragutin Modesto (Kanfanar) SEDMERCI: Karlovac 7/7, Umag 3/3. ISKLJUČENJA: Karlovac 8 minuta (Perajica 2, Frketić 2, Karić 2, Obranović 2). Umag 6 minuta (Matanović 2, Koler 2, Sinčić 2). KARLOVAC: Radočaj (2+o), Čakarić, Capan, Perajica 4, Milovac 2, Šnajder 11 (7), Frketić 1, Horvat, Mrljak, Crnković 1, Sudarić 5, Rukavina, Karić (7+0), Smojver, Obranović 1, Glumac. TRENER: Dragomir Požega. UMAG: Buvinić, Matanović 9, Maršan 4, Maros, Horozović 1, Valković 5, Severec 3, Milinković (1+0), Beliga 1, Slavić 2 (14+0), Koler, Sinčić 4, Bura. TRENER Boris Lisica. IGRAČ UTAKMICE: Dino Slavić (Umag)

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest