Legendarna nogometašica Maca Maradona pojačat će nogometnu reprezentaciju osoba s invaliditetom Zagreba kojoj će se suprotstaviti ŽNK 4 rijeke

MISA ZAHVALNICA ZA SPORTAŠE U ŽUPNOJ CRKVI U NOVOM CENTRU

Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, Odjel sporta, organizira u četvrtak, 17. svibnja 2018. godine, osmu godinu uzastopno svetu Misu zahvalnicu za sve sportaše grada Karlovca te drugu godinu za sportaše s invaliditetom Zagrebačke nadbiskupije.

Sveto euharistijsko slavlje održat će se u župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu (18 sati) a predvodit će je, kao i svih proteklih godina, pomoćni zagrebački biskup mons. dr. Ivan Šaško.

– Još prošle godine nastojali smo u ovaj susret uključiti što više sportaša, pa tako i sportaša s invaliditetom, a ove godine otišlo se i korak dalje pa je s Hrvatskim paraolimpijskim odborom dogovorena suradnja tako da se sportaši invalidi više uključe. Sport niti uspjeh ne raste na visokim granama naše genijalnosti i talenta nego jednostavno na radu, žrtvi, odricanje. To je upravo ono što želimo pokazati putem sporta i sportaša – rekao je t.đ. Marijan Spehnjak, povjerenik za sport Zagrebačke nadbiskupije.

SPORTSKI SUSRET U DVORANI OŠ GRABRIK

U sportskom programu koji će prethoditi svetoj misi zahvalnici a održan će biti u sportskoj dvorani OŠ Grabrik (16,30 sati) odigrat će se malonogometna utakmice reprezentacije Zagreba nogometaša s invaliditetom i mlade selekcije Ženskog nogometnog kluba 4 rijeke iz Karlovca. Selekciju gostiju pojačat će legendarna hrvatska nogometašica, rodom iz Duga Rese, Marija Matuzić alias Maca Maradona.

– Naši sportaši kad nastupaju onda su oni svi pobjednici, bez obzira u kojem sportu. Kad se natječu s osobama koje nisu osobe s invaliditetom, to je onda u pravom smislu integracija – rekao je Josip Držaić, dopredsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

– Okosnicu tima čine nogometaši s invaliditetom koji su pobijedili njemačku reprezentaciju – dodaje Držaić.

Mlade djevojke iz ŽNK 4 rijeke zagrebačkoj nogometnoj reprezentacije osoba s invaliditetom suprotstavit će ekipu djevojka između 13 i 15 godina koje su vrlo uspješne u ligaškom natjecanju vršnjakinja – najavila je Marija Goršić, predsjednica jedinog ženskog nogometnom kluba u gradu Karlovcu kazavši kako im je čast bila čast te da su s radošću prihvatili poziv organizatora za sudjelovanje u toj utakmici.

POZIV GRAĐANIMA

Tim je povodom u ponedjeljak, 14. svibnja, održana konferencija za novinare na kojoj su govorili Josip Držaić, dopredsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Marija Goršić, predsjednica ŽNK 4 rijeke, preč. Dražen Karačić i t.đ. Marijan Spehnjak.

Dekan Karlovačkog dekanata i župnik župe Presvetog Srca Isusova, domaćin ovoga sportsko – duhovnog programa, preč. Dražen Karačić, nije krio zadovoljstvo što su ponovo domaćini, a upućen je i poziv svim građanima i vjernicima da se u što većem broju odazovu na utakmicu ali i kasnije na misu u župnu crkvu u Novom centru.

Karlovačka športska zajednica odaslala je poziv svim svojim članicama tako da se očekuje solidna posjeta u dvorani škole te velik odaziv građana i sportaša u župnu crkvu na svetu misu.

Konferenciji je bila nazočna i ravnateljica Centra za rehabilitaciju osoba s intelektualnim teškoćama iz Jaškova Dijana Borović – Galović odakle potječu višestruki osvajači olimpijskih medalja sa Specijalnih olimpijada, a čiji će se štićenici također odazvati sportskom susretu i svetoj misi zahvalnici.

Organizator ovoga osmog po redu sportsko – duhovnog programa u Karlovcu (17. svibnja 2018.) je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije – Odjel sporta, uz potporu Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Karlovačke športske zajednice, Zajednice športova Karlovačke županije i Nogometnog saveza Karlovačke županije, a domaćin je župnik Župe preč. Dražen Karačić, dekan karlovački.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest