Luki Jurčiću i Matiji Teku ekipna zlatna te po dvije srebrne i brončane medalje u gimnastičkim disciplinama

U Sisku je održano višebojsko i pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore. Karlovački Sokolaši nastupili su s pet predstavnika na svim spravama: Matija Tek i Luka Jurčić u kategoriji juniora, Lovro Čorak u kategoriji seniora te Petra Furač i Korina Belokleić u kategoriji seniorki.

Luka Jurčić i Matija Tek su uz pojedinačne rezultate proglašeni i najboljim ekipnim juniorima te se okitili zlatnom medaljom. Pojedinačno je Matija Tek osvojio 2. mjesto na karikama, preskoku, ručama i preći, te 2. mjesto u višeboju. Luka Jurčić je pak osvojio 3. mjesto na karikama, preskoku, ručama i 3. mjesto u višeboju. Lovro Čorak je nastupao na dvije sprave gdje je osvojio 1. mjesto u konkurenciji seniora na ručama i karikama. Karlovačka seniorska reprezentativka i najbolja sportašica Petra Furač osvojila je 2. mjesto na ručama i višeboju i 3. mjesto na gredi i preskoku. Korina Belokleić je bila na korak do medalje. Na ručama, preskoku i višeboju osvojila je 4. mjesto.

– Završetkom ove polusezone naši gimnastičari pokazali su spremnost i formu kroz dobre izvedbe svojih vježbi te s dobrim rezultatima zasluženo odlaze na odmor. Petra Furač početkom srpnja nastupa na Svjetskom kupu u Turskoj. Dakle, nastavlja s podizanjem forme. U timu koji je pratio naše gimnastičare u Sisku, osim mene, bili su još treneri Robertina Kućan i Ivan Šimunović te sudac Jurica Suhin i sutkinje Anamarija Palijan Vračević i Darija Herak – kaže Marijan Šančić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest