Nakon krađe Veslačkom klubu stiže pomoć – uskaču Hrvatski veslački savez i KŠZ

Prije desetak dana objavili smo vijest da je nepoznati počinitelj oštetio Veslački klub Korana za 50.000 kuna ukravši s klupskog glisera vanbrodski motor marke Honda i čamac koji je kasnije pronađen nizvodno uz rijeku Kupu sa znatno oštećenim dnom.

Veslačima je tako onemogućen nesmetani trening na vodi a samom tim i kvalitetni nastavak priprema u sezoni koja je još u tijeku. U nedjelju 1. srpnja (10 sati) na Kupi će biti održana tradicionalnu veslačka regata, 6. i 7. srpnja na Jarunu je prvenstvo Hrvatske za juniore, a do kraja prvog dijela sezone trebala bi biti održana još jedna kup regata.

Prvi su u pomoć Korani priskočili iz Karlovačke športske zajednice (KŠZ) s obećanjem donacije od 5.000 kuna te Hrvatski veslački savez (HVS) koji im je do juniorskog prvenstva posudio gliser kako bi nesmetani mogli nastaviti s pripremama. Poznato je, naime, da VK Korana trenutno ima najbolji juniorski kadar u državi pa se onda i očekuju dobri rezultati s tog prvenstva.

U međuvremenu klub je dao popraviti dno čamca koje je bilo razbijena a to im je vrlo brzo sanirao atletski djelatnik KA-tima Duško Dragojević. Zatražili su i ponudu za novi vanbrodski motor, a iznos koji bi trebali dobiti od KŠZ-a biti će im za prvu od četiri rate na koliko im je dobavljač iz Vodica kod kojega su godinama servisirali svoj ukradeni vanbrodski motor, izišao u susret. Dakako da je time samo “ugašena vatra” ne i u cijelosti sanirani “požar”. Konačno rješenje je kupnja novog čamca jer je dosadašnji već odavno nadmašio “punoljetnost” kao i redovito otplaćivanje kupnje vanbrodskog motora, a što klubu neće biti tek tako lako servisirati s obzirom da još uvijek poslovnoj banci redovito otplaćuju ne mali iznos rate dugoročnog kredita za novi hangar.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest