Želimir – Žiga Feitl drugi put osvojio naslov svjetskog prvaka u golfu za rotarijance

U Talinu (Estonija) od 8. do 14. srpnja održan je 55. Rotary Golf Word Championship uz nastup 111 rotarijanaca. Igralo se na dva igrališta Nitvalja golf i Estonian Golf and Country Club. Nastupili su igrači iz 12 država: SAD, Estonije, Njemačke, Australije, Švicarske, Austrije ,Italije, Francuske, Škotske, Engleske, Kanade i Hrvatske.

Prvo mjesto osvojio je Hrvat Želimir Feitl, drugo Estonac Urmas Isok, a treće Amerikanac Ed Anderson. Sveukupno je nastupilo 150 golfera, a u najjačoj grupi gdje je pobijedio Feitl igrao je 21 igrač. Iz Hrvatskje su nastupila dva golfera, Feitl i Emilijo Žubrinić, član RC Zagreb Kaptol, ujedno i predsjednik Hrvatskog golf saveza.

Karlovčaninu Želimiru Feitl je ovo drugi naslov svjetskog prvaka u golfu za rotarijance (prvi je osvojio 2015. u Turskoj).

– Naravno da sam zadovoljan nastupom. Prelazni pehar vraća se tako u moju kolekciju trofeja kao što će i pehar za naslov svjetskog prvaka u nogometu prvi put doći u Hrvatsku! Naravno da to želim. Naime, u govoru nakon što sam primio prelazni pehar spomenuo sam i da će zlatni pehar svjetskog nogometnog prvaka iz Rusije u nedjelju doći u Hrvatsku, što je veći dio publike gromoglasno pozdravio. Osim naravno Francuza, Kanađana i dijela Švicaraca – kaže Feitl.

– Igralo se u tri grupe po handicapima (1. 0-12,4; 2.12,5-19,4; 3. 19,5-28). Nastupila je i grupa partnera (muževi, žene i ostali) u dvije grupe ( 0-18,4 hcp i 18,5-36 HCP). Također, od postojećih golfera, koji su htjeli igrati u toj grupi, formirana grupa rotarijanaca veterana +70. Pobjednik je tko odigra manje udaraca, strouk play, u grupi od HCP 0-12,4 – objašnjava Feitl.

Sljedeće Svjetsko prvenstvo

biti će održano iduće godine u Hamburgu (Njemačka) i do tada će prelazni pehar krasiti vitrinu ovogodišnjeg pobjednika Želimira Feitla.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest