U subotu kreće finalna serija Karlovčana i Splićana za naslov prvaka države, karlovački kadeti već prvaci!

Kadeti BK Olimpija 83 prvaci su Hrvatske, a u subotu u lov na 15. naslov državnog prvaka kreću i seniori karlovačkog baseball kluba. U finalnoj seriji, gotovo već po tradiciji, sastat će se sa splitskom Nadom SM, u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Kadeti su već prvaci – u finalnom susretu završnice kadetskog prvenstva Hrvatske svladali su BK Zagreb sa 23:13, a u ruke mladih karlovačkih bejzbolaša stigle su i dvije pojedinačne nagrade – Benjamin Paulić je MVP, odnosno najbolji igrač prvenstva, a Dag Resanović najbolji pitcher.

U subotu u 14 sati, u Karlovcu, na igralištu 4 rijeke u Grabriku, počinje, pak, finalna serija prvenstva Hrvatske u baseballu u kojoj se po sedmi (!) put za redom susreću Karlovčani i Splićani. U proteklih šest sezona omjer je 3-3, a Karlovčani će sada pokušati i prekinuti tradiciju da se prvaci izmjenjuju, jer u tih šest godina svake godine prvak je bio novi – karlovački bejzbolaši sada su u situaciji da brane naslov prvaka i nadaju se kako će ovog puta u tome i uspjeti.

Prve dvije utakmice finalne serije igraju se u Karlovcu (nakon subote, utakmica će se igrati i u nedjelju u 14 sati), potom slijede tri ogleda u Splitu, a potom, ako bude potrebno i još dva u Karlovcu.

Inače, ovo je 27. prvenstvo Hrvatske u baseballu – Karlovčani su najdraži trofej osvojili čak 14 puta, Splićani su prvaci bili 7, a Zagrepčani 5 puta. Iako ih ubrajaju u “veliku četvorku” hrvatskog baseballa, Varaždinci još uvijek čekaju prvi domaći trofej, ali imaju jedan naslov pobjednika srednjoeuropske Interlige.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest