INTERVJU: Glavni strijelac HRK Karlovca Ivan Šnajder kroji klupsku i svoju budućnost

Sportskog pedigrea mu ne manjka. Otac Ivica-Cico bio je golman NK Karlovca, stric Dubravko-Dudo odličan igrač istoga kluba, htio ga je Robert Prosinečki pa je došao u njihovu obiteljsku kuću na Udbinji razgovarati s roditeljima – ocem Vanjom i majkom Zdenkom. Zašto je Dubravko ostao vjeran klubu s “Čavleka” nikad nećemo saznati. Očev bratić i stric iz drugog koljena, Robert Kambić, bio je rukometaš Dubovca …

Kako to da se naš sugovornik Ivan Šnajder, 2o-godišnji prvotimac HRK-a Karlovca, opredijelio za sportski put tatina bratića pitam mojeg frenda Robyja s kojim sam dijelio žuto-zeleni dres Dubovca: – Ma to nema veze sa mnom, to je slučajnost. Koliko znam, Mali je zaluđen rukometom. Rukomet, rukomet i samo rukomet … Zanima ga samo rukomet – kaže Robert Kambić.

– Rukomet sam zavolio nakon 2003. godine kad me tata vodio na utakmice C grupe Svjetskog prvenstva za žene koje je igrano u Karlovcu – kaže Ivan.

Da jabuka ne pada daleko od stabla potvrđuje podatak da je do desete godine bio golman: – Istina, prvo sam bio vratar, a kasnije me trenerica premjestila u polje. Počeo sam na krilu u Rukometnoj školi Karlovac, nastavio u prvoligaškoj momčadi Karlovca. Ovako je bolje, zadovoljan sam.

Mora se reći da je Ivan Šnajder trenutačno najefikasniji KA-strijelac. Precizan, nerijetko razoran. U dosadašnjem pripremnom razdoblju poprilično je trpao. Poduže je i nepogrešiv pucač sedmeraca.

– U dobroj sam formi i mislim da sam solidno pripremljen za novu sezonu. Nadam se uspjesima, momčadskim i vlastitim.

Otišao je iskusni Matija Perajica, koji je u 1. kolu sjeverne skupine Prve lige bio najbolji u svojem novom klubu, KTC-u. Donedavni kapetan Denis Karić imao je provjereni nastup u premijerligašu Poreču kojeg vodi naš sugrađanin Dinko Đanković. Perspektivni juniorski reprezentativac Tomislav Špruk dobro se snašao u Varaždinu. Sredinu su promijenili i neki mladi (Miličević, Ljubić).

Ima li kraja odlascima iz Karlovca? – Svakako nisam veseo kad iz našeg kluba sele kvalitetni pojedinci, pogotovo ako su mladi i baš potentni. S druge strane Špruk je napravio sebi korist, a Kariću i Perajici želim puno sreće. Imamo mlad sastav, smatram da ćemo vrlo brzo nadomjestiti one kojih nema.

Što ako u međuvremenu dođe kakva “nemoralna” ponuda? – O tome zasad ne razmišljam. Usredotočen sam isključivo Karlovcu, željan pobjeda i osobnog doprinosa.

Prvo gostovanje slijedi ovog vikenda u Biogradu. Što očekivati? – Svakako pobjedu! Dobro smo pripremljeni, atmosfera je pobjednička tako da nas ne zanima ništa drugo. Nekolicinu krasi zavidna forma. Naprimjer Crnkovića, prinova Begić igra sve bolje, Obranović će bljesnuti kad bude najpotrebnije. Od poletaraca tu su odlični kadetski reprezentativci Čakarić i Rukavina. Ima nas …

Može li se Karlovac već nakon jednogodišnjeg boravka Prvoj ligi vratiti među elitu – Premijer ligu? – To je naša misija i konačni cilj. Žarko to želimo, premda neće biti lako. Drugi imaju iste ambicije. Tu bih ponajprije izdvojio Buzet, Kozalu i Dubravnik kojeg vodi Silvijo Ivandija. S malo više pameti i sportske sreće ne bismo ni ispali. Mjesto nam je u Premijer ligi. Imamo mladu momčad pred kojom je budućnost. Priliku da zaigraju dobit će mnogi dojučerašnji kadeti, koji će je, vjerujem, i iskoristiti. Oni to mogu.

Reprezentacija? – Tek sam navršio 20 godina i ne mislim se samo tako predati kad je posrijedi državna selekcija. Ona je moja opcija! Trudit ću se, svjestan kako sve ovisi o udjelu i učinku u klupskom dresu. Karlovac u višem razredu, ja kod A-izbornika, to bi bilo to… Moram vjerovati da je zaista izvjesno.

Može li Ivan Šnajder biti krojač dvostrukog uspjeha? Zašto ne!

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest