Karlovčanin Mateo Radočaj pozvan u juniorsku reprezentaciju kao pričuva, pozive dobili i bivši karlovački rukometaši Špruk i Miličević

Mateo Radočaj

, golman prvoligaške momčadi Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac (HRK Karlovac) dobio je poziv izbornika muške juniorske rukometne reprezentacije Hrvatske Davora Dominikovića da se, kao pričuvni igrač (dolazi u slučaju naknadnog poziva) ako zatreba, priključi kontrolnom okupljanju koje će se od 18. do 23. prosinca 2018. održati u Poreču.

Na izbornikovom popisu je 20 igrača te još 6 pričuvnih igrača. Mateo Radočaj jedini je igrač koji je pozvan iz HRK Karlovca. Na popisu glavnom popisu izbornika još i dva bivša karlovačka rukometaša koji više ne nastupaju u dresu svoga matičnog kluba, Tomislav Špruk (GRK Varaždin 1930) i Adrian Miličević (skopski RK Metalurg), dosadašnji kapetan juniorske reprezentacije. Novi trener reprezentacije je Karlovčanin Dinko Đanković, aktualni trener RK Poreč.

Među 20 igrača s glavnog popisa najviše ih je pozvano iz zagrebačkih klubova, čak 10 – po 3 su člana Zagreba i Sesveta i 4 iz Dubrave. Po 2 igrača dolaze iz Varaždina, Vinkovaca i Zameta, te po 1 iz Labina, Dubrovnika, Metalurga i Pivovarne Laško Celje. Među pričuvnim igračima po jedan dolazi iz slovenske Dobove, Medveščaka, Ribole Kaštela, Viro Virovitice, Buzeta i Karlovca.

Podsjetimo da su u dosadašnjem stožeru reprezentacije bili Karlovčani Ivan Pavlaković i Stipe Smojver, a u novom Stručnom stožeru na čijem je čelu izbornik Dominiković (Sesvete) a trener Đanković (Poreč) jesu: Marko Markiš (trener vratara), Danijel Brajković (kondicijski trener), Željko Kercel (fizioterapeut) i Zdravko Mirilović (tehniko).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest