Izbornik hrvatskih atletičara u AK Karlovac, uručio im donaciju za poboljšanje treninga mladih atletičara

Strukovni tajnik i izbornik Hrvatske atletske reprezentacije,  prof. Mladen Katalinić, bio je u radnom posjetu Atletskom klubu Karlovac. Tom je prigodom, s trenerima Katicom Milčić i Sašom Belčićem te s predsjednikom kluba Nevenom Galovićem, razgovarao o aktualnoj situaciji u hrvatskoj atletici i sportu općenito. Katalinića su osobito zanimali problemi i teškoće na koje klub nailazi u svom radu te prijedlozi za poboljšanje statusa atletskog sporta u Hrvatskoj. Posebno je naglasio kako se mora neprestano raditi na što većem poboljšanju, kako uvjeta, tako i što kvalitetnijeg stručnog rada.

– Usvajanje najnovijih spoznaja iz područja sportskog treninga ključ je za dobar i kvalitetan rad. Utjecaj sportske aktivnosti važan je na psihosomatski razvoj djece i mladih, prevencija raznih vrsta ovisnosti i pozitivan utjecaj na afirmativnu socijalnu interakciju – rekao je Katalinić.

Obzirom da je AK Karlovac najviše orijentiran na rad s djecom i mladima, izbornik je uručio poklon paket Hrvatskog atletskog saveza čiji je sadržaj namijenjen poboljšanju treninga navedenih kategorija atletičara.

Predsjednik kluba Neven Galović iznio je problem nedostatka adekvatnog atletskog stadiona za čiju realizaciju je obećana puna podrška Hrvatskog atletskog saveza. Izrazio je zadovoljstvo što je dugogodišnja ideja i inicijativa u pripremi projekta AK Karlovca za postavljanje atletske staze u ŠSD konačno realizirana. Posebne pohvale izbornik je izrazio i za izuzetno uspješnu organizaciju pojedinačnog prvenstva Hrvatske u krosu. Uz zahvale kluba za poklon dogovorena je daljnja suradnja.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest