Schlag das Ass u Nassfeldu – najduža amaterska skijaška utrka na svijetu

Skifahren am Nassfeld 2014-02-23

U Nassfeldu je po 8. put održana skijaška utrka “Schlag das Ass“, najduža amaterska skijaška utrka na svijetu, na kojoj je sudjelovalo preko 600 skijaša. Pokretač ove sjajne utrke je Armin Assinger, lokalni skijaš iz Hermagora koji je 4 puta pobIjedio u utrkama Svjetskog kupa i još 6 puta se našao na postolju.

Vozi se paklenih 25,6 km, prelazi se 6.400 metara visinske razlike i samo vožnje na žičari koje povezuju sektore na utrci pružaju trenutke predaha. Starta se u grupama po 20 skijaša svakih 2 minute, preko 9 najpoznatijih staza u Nassfeldu. Start je na vrhu šesterosedežnice Gartnerkofelbahn, a spustovi slijede stazama Garnitzen Alm (7), Kronen (9), FIS (1), Tressdorfer Alm (50), Scheibelboden (63), Schnittlauchkofel (70), a za kraj prema cilju na stanici gondole Millenium Express treba savladati 7,6 km dugačku i hrvatskim skijašima sigurno dobro poznatu stazu Carnia. “Schlag das Ass” je sportski vrhunac sezone u Nassfeldu, a utrka je službeno priznata u Guinessovoj knjigi rekorda kao najduža.

Događaj je pravi mamac i za brojne poznate face, tako da je osim Assingera utrku vozio i legendarni slovenski skijaš Bojan Križaj. Pod motom “blow the boss” utrka nije samo izazov za pojedince, već i za poduzeća koja žele pokazati svoju sportsku stranu, te svoje zaposlenike odvesti na uzbudljiv team buiding. Do sada se na utrku nije odazivao veći broj hrvatskih skijaša, a sasvim sigurno i među našima ima onih koji se žele baciti na glavu po sjajnim stazama Nassfelda.

U svakom slučaju odlično događanje u Nassfeldu koji uvijek nudi vrhunske uvjete za skijanje. Na 110 km staza opsluživat će vas 30 super modernih žičara, tu su 3 sektora za djecu, 25 restorana na stazi, 2 postavljene staze sa mjerenjem vremena i videom, te brojne druge atrakcije u koje je samo za ovu sezonu investirano 26 milijuna eura što Nassfeld čini uistinu odličnim odabirom za zimske radosti.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest