Jura Ozmec, predsjednik HZSN-a koji ne da ni na vatrene niti na HNS

Jura na Trend TV-u

Jura Ozmec je u srijedu, 8. veljače, gostovao na Trend televiziji u emisiji Gost dana. Poslušajte što je ispričao novinarki Evi Zadro  Otkriva slikovit podatak:

– Ja sam s te pozicije u HZSN-a napisao okruglo trinaest demarša, dakle javnih prosvjeda, zbog ponašanja Zdravka Mamića, stručnjaka za ugrožavanje novinarskih sloboda!

Prema tome, Ozmecov kriterij se ne mijenja, savjest ostaje čista.

– Ma nije riječ o savjesti, o nekakvoj ujednačenosti ili “ravnopravnosti”. Bojkot nacionalne vrste jednostavno nema šanse zato što nema logike kamoli opravdanja. Briga me jesi li protiv Šukera, Mamića, protiv Pere ili Jure, Ante ili Mate. Jedno su ljudi, drugo institucije. S naznakom da ne podilazim dotičnom Savezu, kojeg nikad nisam novinarski pratio.

HND je reagirao posve različito?

– Ja i napose moji suradnici, insajderi, nastojali smo predsjedniku Saši Lekoviću i glavnom tajniku Vladimiru Luliću pojasniti u čemu je zapravo poanta, no njihov se stav drastično razlikovao. Nažalost. Kad je tema kultura ili neko drugo područje, bolje upućene ipak saslušaju i poslušaju…

Smatra da Kuća nogometa zaslužuje i te kakvo uvažavanje:

– S tim se ne slažu jedino neobjektivni i tendenciozni. Zar je upitno kakav je HNS, jedna od najboljih, najkvalitetnijih i najuspješnijih sportskih organizacija, ako ne i vodeća: po masovnosti, rezultatima, financijama, povijesti, tradiciji. Kratko rečeno: treba mu skinuti kapu!

Nije Jura o nogometu izvještavao, jest poodavno surađivao s gazdom Vlatkom Markovićem u povodu uvjeta na stadionima

– Zajedničkim snagama nastojali smo na svakom prvoligaškom objektu instalirati dovoljno telefonskih i strujnih priključaka, WI-FI, što korektniju novinarsku kabinu i ložu, mjesta za foto-reportere. A s Vlatkovim prezimenjakom Miroslavom, prvoligaškim povjerenikom za sigurnost, činimo sve što stignemo u vezi s tim aspektom.

Sviđa mu se profesionalni razred?

– Liga 10 je sve jača, bolja, zanimljivija. Nikad neizvjesnija. Navijam da o prvaku Rijeka i Dinamo odluče u posljednjoj minuti posljednje utakmice, to sportu daje čar! O intrigantnosti prvenstva štošta kazuje uzlet HNTV-a, drago mi je što se izravno prenosi i na Sportskoj televiziji kojoj sam glavni urednik.

Jura Ozmec i HZSN za 20. veljače pripremaju 26. Sabor na kojem će se najistaknutijim žurnalistima dodijeliti nagrade i priznanja za 2016. godinu, jedna i za životno djelo. Na inicijativu i lokalpatriotski poriv glavnog tajnika Marijana Bakića skup će biti u ponajljepšem hrvatskom gradu Karlovcu, u hotelu “Korana Srakovčić”, pod pokroviteljstvom lokalne uprave i gradonačelnika Damira Jelića.

PRENOSIMO portal Prva HNL www.prvahnl.hr  PIŠE Branko Stipković FOTO arhiva HNL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest