Izborna skupština VK Korana: Bruno Rogić zamijenio Purgara na čelu Veslačkog kluba

PENTAX DIGITAL CAMERA

NAGRAĐENI

Veslači Dominik Šutalo, Mislav Cindrić i Juraj Rudar nagrađeni su za sportske domete u 2016. godini, a za pomoć klubu nagrađeni su Ljubomir Lovrić, tvrtke Vodovod i kanalizacija, L–M iz Krašića, Obiteljsko gospodarstvo – vinarija Šoštar iz Vrhovca te Trend televizija za promociju veslačkog sporta i kluba.

SPORTSKI REZULTATI

Najuspješniji veslač kluba danas je Dominik Šutalo, član Hrvatske veslačke reprezentacije, koji je kao član sveučilišnog četverca osvojio je 1. mjesto na Europskim sveučilišnim igrama i srebrno odličje na istim igrama u disciplini skif za lake seniore. Viceprvak je Hrvatske u skifu za lake seniore i prvi na vrlo jakoj međunarodnoj Jumbo regati u Zagrebu. Istoj Jumbo regati osvojio je i zlatno odličje u dvojcu na pariće s Lukom Pap s kojim je u Rotterdamu na Svjetskom prvenstvu (U-23) u istoj disciplini osvojio 12. mjesto. U dvojcu na pariće sa Jurajom Rudarom osvojio je naslov prvaka Hrvatske u kategoriji lakih seniora. Iza sebe ima još nekoliko prvih, drugih i trećih mjesta na međunarodnim regatama u zemlji i inozemstvu. Dominik Šutalo i Juraj Rudar prvaci su Hrvatske za 2016. godinu u dvojcu na pariće za lake seniore. U izboru KŠZ-a Šutalo i Rudar proglašeni su za najbolju momčad godine. Najbolji su bili i u anketi KAŠonline/KAportal, Dominik Šutalo u obadvije ankete bio je drugi u pojedinačnoj konkurenciji. Priznanja su primili i mladi veslači Patrik Vrabac i Mauro Bauer u kategoriji sportskih nada. U izboru najboljih koje provodi Zajednica sportova Karlovačke Županije

– Rezultati i plasmani na domaćim i međunarodnim regatama tijekom protekle sezone, daju za pravo da se sezona ocijeni kao vrlo uspješna – konstatirao je Antun Purgar u izvješću predsjednika koje je podnio članstvu.

Nadasve važan čimbenik u razvoju klupskog veslanja je rad i funkcioniranje Škole veslanja, a tri nova ergometra koja je klub dobio iz donacije (natječaja) HOO-a, uz potporu za kandiranje od strane KŠZ i ZŠKŽ, doprinijet će kvalitetnijem i sadržajnijem radu Škole.

– Potrebno je kontinuirano raditi na različitim oblicima animacije učenika osnovnih škola za uključenje u rad Škole veslanja, a kvalitetniji rad neophodno je naći mogućnost angažiranja još jednog trenera – naglasio je dosadašnji predsjednik Korane.

Uspješno je organizirana 63. Karlovačka veslačka regata i 25. memorijal ‘Bruno Cerinjanin’ koja je već niz godina dio programa kojim se obilježava Dan grada Karlovca.

– Organizacijom regate nastoji se održati tradicija od gotovo osam desetljeća karlovačke veslačke regate koja nije samo sportski već i društveni događaj – istaknuo je Purgar.

PLOVNI PARK

Stanje čamaca i opreme neophodne za potrebe treninga i natjecanja iziskuje osiguranje financijskih sredstava za nabavku najmanje jednog novog čamca i četiri para vesala. Neophodno je i obnoviti dosadašnji četverac za što je potrebno izdvojiti između 10 i 19 tisuća kuna. Pokrenuta je akcija izgradnje novog pontona jer je postojeći u lošem stanju, (star je više od 30 godina). Donacijom je već pribavljena potrebna drvena građa i plovne cijevi za ponton, izvršena je zaštita drvene građe i kupljeni su čelični profili za konstrukciju pontona.

– Očekujemo da će montaža i sidrenje pontona biti dovršena u prvoj polovici ove godine, najvjerojatnije do 64. Karlovačke regate. Procjenjuje se da će vrijednost završenog i usidrenog pontona biti oko 75.000 kuna – kaže Purgar.

Prihvaćena su sva izvješća za 2016. godinu, a novoizabrani predsjednik Bruno Rogić podnio je plan i program rada te financijski plan za 2017. godinu koje je skupština također jednoglasno usvojila.

OSTALE VIJESTI

Šutalo i Katušin na priprema veslačke reprezentacije Hrvatski veslački savez za veslače – seniore organizira od 17. do 26. veljače pripreme na vodi u Vodicama. Između 25 veslača je i Karlovčanin Dominik Šutalo i trener Zlatko Katušin, dok su o klupskom trošku na pripreme otputovali Mislav Cindrić i Josip Grgurić.

Obvezna edukacija

Dolaskom novog vodstva u HVS i Sudačku komisiju HVS-a, donesena je odluka o obveznoj provedbi edukacije najmlađih uzrasta u svim klubovima HVS-a o radu sudačke organizacije, pravilima natjecanja, funkciji sudačke službe na natjecanjima te pravima i obavezama veslača tijekom natjecanja. Edukaciju za članove Korane je u subotu proveo član kluba i sudac HVS-a Filip Rendulić, u sklopu treninga veslača u dvorani OŠ Dubovac.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest