Otvorenje prve karlovačke sportske dvorane financirane privatnim kapitalom očekuje se 15. ožujka

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić otvorio je još u listopadu prošle godine gradilište prve sportske dvorane velikih, rukometnih dimenzija (45x25m) čije je financirane u cijelosti privatnim kapitalom tvrtke FIK d.o.o. iz Karlovca. Vrijednost investicije je cca 5,o milijuna kuna. Dvorana je na Borlinu (Borlin gaj 1) i u vlasništvu je Želimira – Žige Feitla. Nosivi dio dvorane su drveni lukovi koji se pokriva pokrovom koji je u jednom dijelu od aluminijskih panela, a ostalo je dvostruka folija takozvani specijalni balon zadnje njemačke tehnologije. Podloga je od Taraflexa koja je licencirana od europske rukometne i odbojkaške asocijacije. Završetak radova na dvorani planirani su u ožujku 2017. godine i poštovani su u roku. Sad se očekuju potrebne dozvole nakon čega bi za 10-ak dana dvorana trebala biti u funkciji.

Danas, 3. ožujka 2017., dvoranu i ostale prostorije su obišli i razgledali profesionalni sportski učitelji (profesionalni treneri u klubovima) Karlovačke športske zajednice, a o detaljima i mogućnostima koje za sport pruža nova sporta dvorana izvijestio ih je vlasnik Želimir Feitl.

– S obzirom na velike dimenzije terena moći će ga koristiti svi, od rukometaša, nogometaša, odbojkaša do rekreativaca i manjih sportova poput badmintona – rekao je između ostaloga Feitl.

Istovremeno su uređene potpuno nove moderne svlačionice s tuš kabinama, a osim dvorane u zgradi FIK-a od ranije je već vježbalište za golf, teretana i prostorije za trening Karate kluba Karlovac 1969.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest