Taekwondo klubovi Karlovac, Banija Pandas i Duga Resa uspješno se predstavili na “Dalmacija kupu 2017.” u Splitu

U sportskoj dvorani na Gripama u Splitu održan je “Dalmacija kup 2017.” U taekwondou koji je okupio 56 ekipa s 549 natjecatelja iz dvije države (Hrvatske i BiH). Ujedno je bio i prvi kadetski kriterijski turnir za kadete. Taekw0ondo Karlovačke županije na tom su turniru predstavljala tri kluba: TKD Karlovac, TKD Banija Pandas i TKD Duga Resa.

TAEKWONDO KLUB KARLOVAC

TKD Karlovac je na tom natjecanju predstavljalo 12 natjecatelja u konkurenciji kadeta (9) i 3 mlađih kadeta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najuspješniji je bio Nikola Brnardić (do 37 kg) koji je s 3 borbe osvojio 1. mjesto, sakupivši tako maksimalan broj bodova i osiguravši si mjesto glavnog nositelja u ždrijebu za sljedeći kriterijski turnir. Na korak od njega Ana Vuljanić osvojila je 2. mjesto i ona si je osigurala nastup na drugom kriterijskom turniru kao druga nositeljica u ždrijebu. Saša Mišljenović je nakon 2 briljantne pobjede pokleknuo od boljeg protivnika osvojivši 3. mjesto. Od mlađih kadeta Magdalena Ljubić superiorno se s 4 pobjede okitila zlatnom medaljom. TKD Karlovac je u sveukupnom plasmanu osvojio ekipno 3. mjesto, a mlađi kadeti su također bili ekipno treći.

REZULTATI 1. mjesto Nikola Brnardić KAD A -37 kg (3pobjede) 1. mjesto Magdalena Ljubić MK -27 kg (4 pobjede) 2. mjesto Ana Vuljanić KAD A +59 kg (2 pobjede) 2. mjesto Ivan Rendulić KAD B -45 kg (2 pobjede) 2. mjesto Andrej Tuskan KAD B -33 kg (1 pobjeda) 2. mjesTo Vanessa Bosilj KAD B -33 kg (2 pobjede) 3. mjesto Saša Mišljenović KAD A -45 kg (2pobjede) 3. mjesto Dalija Bunčić MK -30 kg (3 pobjede) Bez medalje su ostali Sandro Tuškan, Martin Štefanac, Leo Conjar i Đorđe Bunčić.

TAEKWONDO KLUB BANIJA PANDAS

Taekwondo klub Panija Panads nastupio je u Splitu sa 14 tekvondaša. Osvojili su 3 zlatne i 4 brončane medalje. Drugo mjesto ekipno osvojili su u mlađim kadetima i mlađim kadetkinjama, a 3. mjesto ekipno u juniorkama. Gabrijela Fehervari ostvarila je prve bodove i ušla u utrku za Europsko prvenstvo. Za najboljeg mlađeg kadeta turnira proglašen je Adriano Qeta s 5 pobjeda. Ovo mu je treća zlatna medalja i druga titula najboljeg borca u ovoj godini od ukupno tri do sada održana turnira.

REZULTATI 1. mjesto Adriano Qeta MKM -33 kg (5 pobjeda) 1. mjesto Lucio Matuzić MKM -36 kg (1 pobjeda) 1. mjesto Kristina Čerina JŽ -68 kg (2 pobjede) 3. mjesto Gabrijela Fehervari KAŽ -37 kg (2 pobjede) 3. mjesto Jan Mašinović MKM +51 kg (1 pobjeda) 3. mjesto Chiara Ilić MKŽ -27 kg (2 pobjede) 3. mjesto Chiara Čumorić MKŽ -27 kg (2 pobjede) Bez plasmana su ostali Mia Šnajder, Leona Grubiša, Lucija Hrebac, Oscar Kovačić, Petar Fičko, Josipa Žgela i Ivan Latković.

TAEKWONDO KLUB DUGA RESA

Predstavnik TKD Duga Resa Roko Blašković je u prvoj izjednačenoj borbi bio poražen 8:9 i tako se nije uspio izboriti se za bodove, dok se u kadetima B, zlatnim odličjem, okitila Tea Trupković (do 37 kg) a brončanim odličjem Dominik Aršulić (do 49 kg).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest