5. Vip Karlovački cener: Broj prijavljenih trkača dosegao brojku od 500, očekuje se 1.500 trkača

foto ilustracija foto 3sporta.com

Jedna od najljepših i najpopularnijih atletskih utrka u Hrvatskoj sa specifičnim terminom – petak večer, od prošle godine je i službeno najbrži “cener” u Hrvatskoj. Kenijac Hillary Kiptum Kimayo istrčao je 10 kilometara za 29:39 i tako postao prvi atletičar koji je u Hrvatskoj probio granicu od 30 minuta. Robert Franjković, pokretač i organizator Karlovačkog cenera, za ovu godinu najavio je još bržu utrku i spuštanje granice ispod 29:00 minuta.

Do jubilarnog petog Karlovačkog cenera preostalo je nešto više od dva mjeseca, a broj prijavljenih trkača već je skoro dosegao brojku od 500 trkača. Ako ćemo biti precizniji i ako uključimo prijavljene štafete brojka 500 već je pređena i s pravom možemo ove godine očekivati najmasovniji Karlovački cener dosada s možda više od 1.500 natjecatelja na karlovačkim ulicama.

Utrka je kroz ovih pet godina izrasla u vrhunski sportski događaj čemu svjedoči veliki porast broja trkača i veliki interes i medija i lokalne zajednice koja svih ovih godina daje podršku i koja iz godine u godinu raste.

– Očekujemo da će i ove godine veliki broj Karlovčana sudjelovati u samoj utrci, a još veći broj podržati trkače na startu i cilju te duž cijele staze. Kao dodatno priznanje najvjernijim sudionicima, organizator je odlučio posebno nagraditi trkače koji su nastupili na dosadašnja četiri Karlovačka cenera i nastupit će i na ovogodišnjem – kaže Robert Franjković i nastavlja – Prošle godine smo po prvi puta posebno odvojili utrku elitnih trkača od glavne utrke građana sukladno pravilima IAAF (Svjetske atletske federacije op.a.) kako bi dodatno podigli kvalitetu utrke i omogućili vrhunske rezultate. Ovo godine smo učinili dodatne preinake i prebacili start i cilj na glavni gradski trg te povećali krug na 3.33 kilometara.

Cijeli program počinje već u četvrtak, 8. lipnja u 15:00 sati kada se otvara prijamni centar gdje će natjecatelji moći podići svoje startne brojeve, a predvečer su na rasporedu dječje utrke – vrtićka djeca i učenici osnovnih škola. Petak, 9. lipnja u 19:00 sati start je Elitne utrke, dok je glavna utrka građana u 20:00 sati.

Karlovački cener je ove godine povezao i dodatno promovirao novu karlovačku znamenitost – Aquatiku – jedinstveni slatkovodni akvarij. Prvih 400 prijavljenih natjecatelja dobivaju besplatnu ulaznicu, a svi ostali imaju pravo na veliki popust.

– Trkački pokret nakon Zapadne Europe zahvatio je i Hrvatsku, a u Karlovcu se odigrava jedna od ljepših epizoda i ponavlja se iz godine u godinu. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti kako bi ugođaj bio kompletan i užitak trčanja u toploj lipanjskoj večeri potpun – kaže Franjković.

Više informacija o samoj utrci možete pronaći na službenoj stranici www.karlovac10.run gdje se ujedno možete i prijaviti. Organizator utrke ja Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca zajedno s Atletski klub KA-tim.

KAŠonline Foto: www.3sporta.com

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest