Karlovačke rukometne legende: Cijeli će Karlovac danas igrati protiv Buzeta!

O subotnjem (ŠSD, 18 sati) sudaru HRK Karlovac i RK Buzet koji će odlučiti o tome vraća li se karlovački rukomet tamo gdje mu je i mjesto, u Premijer ligu, svoje su mišljenje dale karlovačke rukometne legende, Ivan – Musa Pavlaković i Zdravko Štedul – Štrunf, nekadašnji igrači RK Dubovac i prvoligaša RK Karlovačka pivovara, prethodnika HRK Karlovac.

Dovoljno je razloga da sportski Karlovac  danas pohrli u dvoranu kraj Korane da bi s tribine dali podršku domaćoj momčadi  u željenom povratku u Premijer ligu, u kojoj su Karlovčani nastupali kontiunuirano 24 godine.

– Taj susret vidim kao završni korak u dugotrajnom i teškom procesu ozdravljenja rukometnog sporta u gradu Karlovcu. Vjerujem da su sada sretni svi oni divni ljudi koji su nesebično pomogli i koji su nam pružili priliku boriti se za to da u budućnosti gledamo najbolje hrvatske rukometaše na našem parketu. Na neki način ovo je veliko hvala svima njima – rekao je Štedul, predsjednik Rukometnog saveza Karlovačke županije.

ŠTEDUL: Ovaj uspjeh ostvaren je isključivo domaćim igračkim i trenerskim kadrom

Svjestan važnosti ove utakmice te mladosti i neiskustva karlovačke momčadi poručuje im da vjeruju u sebe, da bez straha od grešaka hrabro uđu u ovu utakmicu, odlučni dati sve najbolje od svojih mogućnosti:

– Tada uspjeh, koji svi tako žarko želimo, ne može izostati – kaže i nastavlja – Vjernoj karlovačkoj rukometnoj publici, koja nije okrenula leđa klubu ni u njegovim najtežim trenucima, kao i svim ostalim ljubiteljima sporta općenito, poručujem i molim ih, da dođu u subotu u naš sportski hram i gromoglasno podrže našu mladost u nastojanju da još jednom pobjedom završe ovu krasnu sportsku priču.

Svi bi se zajedno trebali veseliti povratku HRK Karlovca u najbolji razred hrvatskog rukometa, sporta koji nas je toliko puta razveselio i na najvećim svjetskim borilištima.

– Izuzetno sam sretan jer će se, vjerujem, taj veliki uspjeh ostvariti isključivo zahvaljujući igračima i stručnom stožeru poniklim u našem gradu, dakle bez i jednog igrača ili stručnjaka sa strane – kaže na kraju Zdravko Štredul.

PAVLAKOVIĆ: Sve je moguće i treba biti na oprezu

“Musa” Pavlaković bio je puno suzdržaniji u izjavi od svog kolege i vjenčanog kuma “Štrunfa” Štedula. Kratko i sažeto, u rečenici – dvije poručio je igračima:

– Momčad se sama dovela u situaciju gdje moraju pobijediti da bi se vratili u Premijer ligu odakle nikad nisu smjeli ni ispasti. No, to je u svakom slučaju bolje nego da o njima, njihovoj sudbini, odlučuju drugi. Ukratko, taj je susret sve za naš klub. Idemo prema suncu i to treba iskoristiti! Moram ipak upozoriti da je u sportu sve moguće i da treba biti na oprezu. Uopće ne sumnjam da naši dečki neće dati sve od sebe i da neće imati žustru podršku s tribina. Veselim se i jedva čekam početak susreta – kaže Ivan Pavlaković, trener vratara Hrvatske kadetske reprezentacije i HRK Karlovac.

—————————————————————————————————————————- Ivana Pavlakoviću priznanje Udruge rukometnih trenera Hrvatske

Udruga trenera HRS-a je na prijedlog klubova i članova UO Udruge trenera donijela odluku da dodijeli priznanja i zahvale za postignute rezultate u 2016. godini trenerima:

1. ŽELJKO BABIĆ, za osvojeno 3. mjesto na EP 2016. u Poljskoj 2. PETAR METLIČIĆ, za osvojeno 3. mjesto na EP 2016. u Poljskoj 3. VALTER MATOŠEVIĆ, za osvojeno 3. mjesto na EP 2016. u Poljskoj 4. LUKA PANZA, za osvojeno 2. mjesto na EP za kadete 2016 u Hrvatskoj 5. IGOR DOKMANOVIĆ, za osvojeno 2. mjesto na EP za kadete 2016 u Hrvatskoj 6. IVAN PAVLAKOVIĆ, za osvojeno 2. mjesto na EP za kadete 2016 u Hrvatskoj —————————————————————————————————————————-

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest