Atletski vikend: Helena Valentić treća na međunarodnom mitingu u Zagrebu, mladi atletičari odlični na HALS-u

Helena Valentić iz Atletskog kluba Karlovac osvojila je treće mjesto na međunarodnom mitingu AK Agrama u Zagrebu, koji se vodi i kao miting otvorenja sezone na otvorenom. Helena je treće mjesto osvojila u utrci na milju, u kojoj je ujedno bila i druga od hrvatskih predstavnika, budući je pobjednica utrke Slovenka Gošek.

Karlovački atletičari ostvarili su još nekoliko solidnih plasmana – Bruno Belčić bio je peti u muškoj milji, a na istu poziciju plasirao se Marko Krivačić u utrci na 500 metara. Hrvoje Neralić na 500 metara je bio osmi, a na milji deseti.

U Čakovcu je, pak, održano drugo kolo HALS-a, na kojem su atletičari Karlovca i KA Tima ostvarili nekoliko odličnih rezultata. Najuspješnija je bila Irina Vidiček Ljubojević koja je osvojila prvo mjesto u utrci na 600 metara kod mlađih kadetkinja. U mlađekadetskoj konkurenciji vrijedi istaknuti i dvoje “katimovaca” – Leon Pleša bio je četvrti u skoku u dalj, a Maja Luketić peta u utrci na 100 metara.

Kod starijih kadetkinja Lea Novković iz AK Karlovca osvojila je drugo mjesto u utrci na 300 metara s preponama, te peto mjesto u utrci na 200 metara.

Za kraj smo ostavili limače, zbog dvostrukog obračuna plasmana. U ukupnom poretku ove uvijek najmasovnije konkurencije sjajan je bio Noa Majetić iz KA Tima sa dva srebra – bio je drugi na 60 metara i u skoku u dalj, a kako se u ovoj konkurenciji dijele odličja malim atletičarima po godištima, za svoje 2006. godište osvojio je zlato na 60 metara i srebro u skoku u dalj.

Limačica Lana Požar iz AK Karlovca osvojila je, pak, zlato u skoku u dalj (ukupno peta) i broncu na 60 metara (ukupno šesta) u konkurenciji 2007. godišta.

Dodajmo i da je u Varaždinu održan kvalifikacijski turnir za ekipno kadetsko prvenstvo Hrvatske – Karlovac i KA Tim nisu se uspjeli plasirati među osam najboljih hrvatskih klubova, koji će nastupiti na završnici, a pojedinačno vrijedi istaknuti četiri Top 5 plasmana – Lea Novković bila je četvrta na 300 metara i peta na 100 metara, Irina Vidiček-Ljubojević peta na 600 metara, a “katimovac” Lovro Kasunić peti na 800 metara.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest