Karlovački biciklisti u Istri: Galović 24. mjesto, Milaković 31 i Perković 51. u svojim kategorijama

U Medulinu je održano drugo izdanje biciklističke utrke Granfondo Nevio Valčić koja se održava u spomen na Nevia Valčića, legendarnog biciklista iz 50-ih i 60-ih  godina prošlog stoljeća.

Na utrci Granfondo 120 km su nastupili karlovački biciklisti Goran Galović, Domagoj Milaković i Danijel Perković iz BBK T-Rex i Ivan Horvatin iz UCT Niederösterreich.

Vozilo se vrlo atraktivnom i zahtjevnom trasom Medulin-Pula-Fažana-Vodnjan-Svetvinčenat-Barban-Marčana-Loborika-Medulin u dužini 120 km, a opcija je bila i nastup na  Mediofondo stazi u dužini od 60 km. Utrka se boduje i u dva prestižna međunarodna biciklistička kupa Alpe Adria Tour i InBici top challenge. Nastupilo je oko 270 biciklista iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Utrka se odvezla u gotovo rekordnom vremenu, a brzinom utrke bili su iznenađeni i organizatori.

Vodeći biciklisti vozili su respektabilnom prosječnom brzinom od preko 41 km/h. U vrlo jakoj konkurenciji Galović je zauzeo 24. mjesto a Milaković 31. u kategoriji senior, dok je Perković zauzeo 51. mjesto u  kategoriji master. Horvatin zbog pada u zadnjem kilometru nije završio utrku. Ukupni pobjednik u muškoj konkurenciji je Martin Koželj iz ekipe JB Team koji je stazu odvezao u vremenu 2:51:51, dok je kod žena najbrža bila Laura Šimenc iz BK Umag sa vremenom 2:54:45.

Organizator SD Nevio Vačić uz potporu TZO Medulin i hotelskog poduzeća Arenaturist ovim je događajem napravio sjajnu promociju južne Istre kao cikloturističke destinacije, te okupio velik broj biciklista i njihovih obitelji. Granfondo amaterske biciklističke utrke upravo i jesu promotor aktivnog načina življenja, putovanja i otkrivanja čari atraktivnih turističkih destinacija, dok rezultat čak i nije uvijek u prvom planu.

KAŠonline/Photo: Regional Express/M. Angelini

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest