Ljetni projekti Karlovačke športske zajednice – SUPer rijeka i Sportsko ljeto 2017.

SUPer rijeka

Karlovačka športska zajednica (KŠZ) u sklopu programa “Ljeto na Foginovom” organizira novi vid rekreacije građana koji će se od 3. do 14. srpnja održavati na Foginovom kupalištu, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10,00 – 11,00 sati SUP – Pilates i 16,00 – 17,00 SUP – Stand Up Paddling pod nazivom SUPer rijeka.

– Pozivamo sve građane da isprobaju SUP – pilates i SUP – Stand Up Paddling novi veliki svjetski hit i super popularan sport – poručuje Marijeta Čelić, glavni tajnik KŠZ, organizatora ove akcije.

Moderan oblik veslanja na dasci krenuo je s Waikiki plaže kao “beach boy surfing” gdje je skupina surfera počela koristiti veslo kako bi brže uhvatili val, ali i kako bi se zabavili u dane kada valova nema. Ljudi širom svijeta govore da je SUP upravo ono što su tražili! Jedni su u veslanju na dasci pronašli ultimativni fitness u prirodi, drugi su pronašli meditaciju u pokretu. Bez obzira na godine i fizičku kondiciju SUP je sport za sve dobne skupine.

– Kad jednom uhvatimo ravnotežu shvatimo da se krećemo kroz vodu na jedan sasvim drugačiji način, tijelo nam je uspravno, prirodu promatramo sa visine, pogled je bolji i najednom počinjemo primjećivati detalje na obali i pod vodom koje prije nismo ni mogli primjećivati. Vožnja postaje zanimljivija. Stand Up Paddling je nevjerojatno dobar način kojim se možete dovesti u savršenu kondiciju bez da se na to zbilja prisiljavate. To je vježbanje koje ne primjećujete, jednostavno uživate – kaže Marina Capan, voditeljica SUP plates.

– Pošto stojimo uspravno na dasci za jedrenje koja u ovom slučaju nema jedro, već se veslač oslanja samo na svoju veslu, kojom daje dasci željeni smjer i brzinu kretanja, na vrlo zabavan način počinjemo aktivirati mišićne skupine: trupa, nogu, leđa, ramenog pojasa i ruku koji se inače, pri običnom veslanju i fitnes treningu ne aktiviraju i to iz dva razloga, stojimo uspravno i veslamo, te stojimo na nestabilnoj podlozi – objašnjava Domagoj Primužak, voditelj SUP Stand Up Paddling i osnova tehnike SUP-a.

Za promociju ovog iznimno popularnog i zdravog vida rekreacije nude se dva osnovna edukativna programa: 1. Osnove tehnike SUP-a (osnovni stav, tehnike veslanja, okreti) Poslije kratke obuke polaznicima će se osigurati vožnja SUP-ovima po Korani. 2. SUP pilates: gdje se polaznicima omogućava bavljenje pilatesom u jedinstvenom okruženju, na rijeci u prirodi, a dodatni je benefit naglasak na vježbama za stabilnost trupa pošto je podloga na kojoj stojimo (SUP) nestabilna.

Sportsko ljeto 2017.

Tijekom ljetnih praznika Karlovačka športska zajednica (KŠZ) i ove godine organizira besplatne treninge za učenike osnovnih škola. Sportsko ljeto 2017. je predviđeno za svu djecu koja žele isprobati različite sportove i naučiti njihova osnovna pravila uz stručno vodstvo trenera. Poanta projekta je da djeca koja su izložena sportskim aktivnostima lakše sklapaju prijateljstva, lakše se snalaze u grupi i lakše socijaliziraju. Sport im pomaže i pri podizanju samopouzdanja, uči disciplini i stvara radne navike. Kako bi bar na kratko maknuli djecu od računala, mobitela, igrica i televizora poručuju “Ugasite računala, mobitele, igrice, televizore i pridružite se djeci u Sportskom ljetu 2017.” Do kraja projekta preostalo je program za srpanj i kolovoz https://kaportal.rtl.hr/ugasite-racunala-mobitele-igrice-televizore

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest