Borna Petanjek, pulen trenera SK Duga Resa Ivana Marakovića, vraća se SP-a s tri medalje

Sa Svjetskog juniorskog prvenstva (Suhl, Njemačka) u disciplinama puškom i pištoljem na kojem je nastupilo više od 500 strijelaca iz 65 zemalja svijeta stižu fantastične vijesti. Hrvatska je osvojila 4 medalje – pojedinačno zlatna i brončana, te ekipno srebrna i brončana.

U disciplini zračna puška pojedinačno juniorski reprezentativac Miran Maričić (SD Bjelovar) osvojio je 1. mjesto i naslov svjetskog prvaka, a Borna Petanjek (SD Dalmacijacement), donedavni član Streljačkog kluba Duga Resa osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju. Borna se u finalno gađanje među 8 najboljih iz kvalifikacija plasirao treći s pogođenih 628,0 krugova a Miran šesti s pogođenih 624,7 krugova.

U ekipnom dijelu natjecanja u istoj disciplini ekipa u sastavu Borna Petanjek, Miran Maričić i Andrija Mikuljan (Končar Zagreb 1786) osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju iza zlatnih ekipe Japana i srebrnih ekipe Kine. 

U disciplini malokalibarska puška trostav 3×40 hitaca  50 metar, Petanjek je opet sjajno gađao i sa pogođenih 1169 krugova se kvalificirao u finalno gađanje kao petoplasirani, gdje je na kraju osvojio uvijek nezahvalno 4. mjesto. U ovoj disciplini, ekipa u sastavu Borna Petanjek (1169 krugova), Andrija Mikuljan (1161 krugova) i Denis Tomašević iz belomanastirskog SU Mars (1151 krugova) osvojila je srebrnu medalju i naslov svjetskog viceprvaka. Prvo mjesto osvojila je ekipa Mađarske a treće ekipa Finske.

U disciplini malokalibarski pištolj 50 metara Ante Krišto (SD dalmacijacement) osvojio je 4. mjesto.

U konačnici treba istaknuti da se Borna Petanjek pulen trenera SK Duga Resa Ivana Marakovića koji za ovakav Bornin uspjeh ima itekakve zasluge vraća s ovog SP-a s 3 medalje – srebrnom i dvije brončane od kojih je bronca u pojedinačnoj konkurenciji najvrednija.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest