Tomislav Špruk: Odlazim jer želim više trenirati i igrati a to u Karlovcu nisam mogao

Da bi mu se udovoljilo zahtjevu GRK Varaždin 1930 bi sukladno Pravilniku HRS-a HRK Karlovcu trebao uplatiti obeštećenje u iznosu od samo 2.000 eura!

Vijest o tome kako HRK Karlovac “rasprodaje svoje zlato i srebro”, odnosno da klub napušta talentirani 18-godišnjak i kadetski reprezentativac Hrvatske Tomislav Špruk te da odlazi u konkurentskog premijerligaša GRK Varaždin 1930 iznenadila je mnoge. Danas to više i nije vijest nakon što smo na našem portalu u dva navrata već pisali o tome, a i drugi mediji su prenijeli tu vijest.

Nova vijest, informacija, je da smo nazvali Tomislava Špruka koji je na pripremama kadetske reprezentacije u Zagrebu (2. – 13. srpnja) koja se sprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se od 7. do 20. kolovoza ove godine održava u Gruziji.

– Moram na početku kazati da se Uprava kluba prema meni vrlo korektno odnosila. Nikome ništa ne zamjeram ali sam ipak odlučio otići – kaže Špruk za KAŠonline.

Dobro zašto odlaziš, Karlovac je ušao u Premijer ligu, momčad je u uzlaznoj liniji?

– Znam ali sam ocijenio da u Karlovcu više ne mogu napredovati. Sve što sam do sada igrački napravio i napredovao nisam nagrađen dovoljnom minutažom. Želim igrati 60 minuta a ne 20 minuta koliko sam igrao kod trenerice Rašić. Još nešto, neočekivano sam bio treće, a ne prvo krilo, a prošle sezone nakon 52 dana reprezentativnih priprema bio sam u punom naletu, pun snage i volje za igru.

Misliš da će ti u Varaždinu biti bolje?

– Ne znam. Tamo ću moći više trenirati, dva puta dnevno, što u Karlovcu nisam mogao. Jednostavno, želim puno više trenirati i igrati. Ne znam zašto ali to u Karlovcu ne mogu dobiti.

Da li je novac u pitanju?

– Ma ne, kakav novac. Ne odlazim zbog novca. Imam 18 godina i želim napredovati. Želim igrati što više. Samo to! Žao mi je zbog društva, odlazim zbog sebe i to je moja konačna odluka.

Iz ovog kratkog razgovora lako je iščitati zašto i zbog koga Tomislav Špruk odlazi. Karlovac je ostao bez jednog nadasve talentiranog igrača. Nažalost nije prvi put. Za nadati se samo da je to posljednji takav odlazak iz Karlovca i da će Uprava kluba koja je dobro počela raditi i voditi klub ubuduće slične odlaske imati pod boljom kontrolom.

Zahtjev za ispisnicu je predao i sad čeka odgovor svoga matičnog kluba. Međutim, da bi mu se udovoljilo zahtjevu GRK Varaždin 1930 bi sukladno Pravilniku HRS-a HRK Karlovcu trebao uplatiti obeštećenje u iznosu od samo 2.000 eura!

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest