Prekrasna ljetna priča iz Selca – 17. Kamp Rukometne škole Karlovac u Hostelu Selce

Mnoge generacije karlovačkih sportaša kroz svoju sportsku izobrazbu nisu mogle zaobići omiljeno okupljalište Hostel Karlovac u Selcu. Tako su i mlade sportske nade iz Rukometne škole Karlovac, njih 100-tinjak, 17. puta po redu pohodili popularni Rukometni kamp u Selcu i tradicionalno okupljalište mladih Karlovčana koje je to već za niz generacija.

– Gotovo nepisano pravilo postalo je da se nekadašnji rukometni klinci redovito vraćaju u svoje Selce. Tako je bilo i s većinom naših trenera i logističkog osoblja. Imate situaciju da su članovi našeg Stručnog stožera upravo ovdje naučili svoje prve rukometne vještine, a sada kao treneri svoje znanje prenose na mlade generacije i buduće rukometne nade. Uvjeti u Selcu su izvrsni, a i vrijeme nam ide na ruku – rekao je Miloš Đanković – Đani idejni tvorac i pokretač tog cijelog projekta.

Trenutno je s programom završila mlađa dobna skupina i zamijenili su ih stariji, uzrast do 13 godina. U prvom tjednu igrao se mini rukomet, a potom je na raspored došao veliki rukomet. Budući karlovački rukometaši treniraju i tri puta na dan kombinirajući trening s utakmicama. Sportski program proširen je zabavnim pa su tako imali i natjecanje u plivanju, ronjenju na dah, skokovima u vodu, natjecanju u izradi super frizura, super talenata i još puno toga. Najvažnije je da svi uživaju, a i nije bilo povreda.

U prvoj grupi koja se nerado morala vratiti u Karlovac, jer je sve tako brzo prošlo, za najperspektivniju igračicu proglašena je AntonijaTonka Turkalj.

– Biti će nešto od nje – kratko je komentirao “Tonkin” izbor Ivica Rukavina, nekadašnji istaknuti nogometaš NK Vatrogasca iz Gornjeg Mekušja a sada odličan logističar Rukometne škole Karlovac.

Za najveću žensku nadu proglašena je Franca Rajčić, a za mušku Lovro Zupčić.

– Ovo je fenomenalno. Dolazim već treću godinu i sigurno ću ponovno doći – ushićen je 10-godišnji Nol Velimirović.

Da sve protekne u redu i da im ‘niš’ ne fali’ brine se čak 12 trenera Rukometne škole Karlovac i ljubazno osoblje Hostela Karlovac na čelu s novim direktorom, ambicioznim Darijom Smojverom, nekad vrsnim karlovačkim tenisačem a danas odličnim tenisačem – veteranom, oduvijek u dresu Teniskog kluba Karlovac.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest