Nova trail utrka u Vrhovcu okupila čak 454 atletičara i atletičarke, Karlovčanka Gabrijela Šalković prva na 15,5 kilometara

U organizaciji Sportskog društva Vrhovac i suorganizaciju Grada Ozlja održana je 2. Međunarodna Ozalj-Vrhovac trail utrka, koja je u tri konkurencije okupila ukupno 454 natjecatelja i natjecateljica iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije. Ujedno su utrke na dugoj (25 kilometara) i kratkoj (15,5 kilometara) stazi bodovane za Kontinentalnu trail ligu Centralne Hrvatske, koja se sastoji od pet utrka u Samoboru, Vrhovcu, Daruvaru, Ogulinu i Zagrebu, a osim te dvije staze održana je i utrka na 6 kilometara za rekreativce.

Na najdužoj, vrlo zahtjevnoj dionici, prvo mjesto osvojio je Nikola Špoljar iz zagrebačkog AK Sljeme, ispred Vedrana Gračana i Slovenca Gregora Simčiča. Špoljar je uvjerljivo slavio, pretrčavši stazu za 1 sat, 53 minute i 43 sekunde, odnosno čak 13 minuta ispred drugoplasiranog. Kod žena najbolja je bila Helena Gleđa iz Atletskog kluba Dubrovnik, također vrlo uvjerljivo, sa 10 minuta prednosti ispred drugoplasirane Jelene Brezak, dok je treće mjesto pripalo Sandri Juhaz.

Na kraćoj stazi novi odličan rezultat za Karlovčanku Gabrijelu Šalković (RaN 047), koja je bila uvjerljivo prva u ženskoj konkurenciji te ujedno ostvarila i izvrsno petnaesto mjesto u ukupnom poretku u konkurenciji čak 254 atletičara i atletičarke. U muškoj konkurenciji i ukupno pobjednik je bio Matija Razum iz Samobora.

Napokon, u konkurenciji rekreativaca najbrži su bili Tomislav Starešina i Daniela Basar Starešina.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest