Bivši Karlovački košarkaš Karlo Lukačić nastupa za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na Igrama mladih u Mađarskoj

Posljednje provjere uoči EP u Podgorici (Crna Gora), koje se održava 11. – 19. kolovoza, muška kadetska reprezentacija Hrvatske igra na EYOF (Igre Mladih) u Győru (Mađarska). Pod vodstvom izbornika Damira Miljkovića suparnici u skupini su im Italija, BiH i Finska.

– Želja nam je da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Utakmice u Mađarskoj igraju se svaki dan do polufinala što nam je najbolja priprema za ono što će nas očekuje na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori. Vjerujem da ova ekipa može konkurirati svim reprezentacijama jer ima energiju unatoč tome što smo imamo dosta problema s ozljedama – kaže naš izbornik Damir Miljković.

Polufinale EYOF-a su izborili i košarkaši koji su u zadnjem susretu u skupini pobijedili Bosnu i Hercegovinu 82-80. Bio je to izravni dvoboj za prolaz i mladi hrvatski košarkaši su nakon još jedne drame upisali pobjedu. Hrvatsku je predvodio Ivan Perasović sa 19 koševa, dok su Roko Gizdavčić i Sandro Rašić zabili po 14 koševa. Hrvatsku u polufinalu očekuje Turska.

Hrvatska u Győru nastupa u sastavu: Gizdavčić, Lukačić, Petrović, Perasović, Tišma, Gulin, Rašić, Matković, Bošnjak, Šarić, Rudan, Majić.

Za kadetsku reprezentaciju Hrvatske nastupa i Karlovčanin Karlo Lukačić (2001. godište), donedavni igrač KK Šanac Karlovac a sada trenutno nastupa u dresu zagrebačke Cedevite.

– Karlo je veliki košarkaški potencijal, igra na mjestu playa što u našoj košarci najviše nedostaje. Drago nam je da je izabran u najbolju kadetsku vrste naše zemlje i ovom prigodom mu njegov bivši klub daje punu podršku – rekao je Milan Badrić, član uprave karlovačkog košarkaškog kluba.

Šteta što karlovačka košarka više nije na razini na kojoj je bila prije 30-ak i više godina. Dobro je međutim to što se ovim primjerom dokazuje da Karlovac ima košarkaškog potencijala, nažalost ne i klupsku košarku koja bi zadovoljila ukuse brojnih poklonika grada koji je nekada krasio epitet grada košarke.

Nažalost, više nemamo predstavnika u teniskom turniru. Sara Zalukar je poražena u 1. kolu od Bjeloruskinje Sofi Brich 5-7, 2-6, dok je Lovro Suevich izgubio u 2. kolu od četvrtog nositelja Poljaka Dawida Taczale 5-7, 3-6.

Podsjetimo, na festivalu u Győru profesionalni trener u Teniskom klubu Karlovac Dejan Gačić je team leader Hrvatske teniske reprezentacije za koju su nastupili mladi tenisači Sara Zalukar i Lovro Suevich.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest