Prva grupa od 150 gimnastičara sudjeluje u 21. Ljetnom gimnastičkom kampu u Hostelu Karlovac u Selcu

Neizmjerno živo je ovih dana u karlovačkom Hostelu Karlovac u Selcu. Naime, po 21. puta započeo je tradicionalni Ljetni gimnastički kamp u organizaciji GK Sokol iz Karlovca.

– Sama organizacija kampa podijeljena je u dva termina, od 28. srpnja do 5. kolovoza te od 5. do 12. kolovoza. Kroz 16 dana biti će održani intenzivni treninzi te niz društvenih igara i uživanja u suncu i moru. Sudionici prvog dijela, njih 150, članovi su klubova iz svih dijelova Lijepe naše, od Dubrovnika, Šibenika, Rijeke, Samobora, Duge Rese i Karlovca kao domaćina do gimnastičara iz Ljubljane čiji dolazak također već prelazi u tradiciju. Potrudili smo se da kamp bude kao i prethodnih godina profesionalno organiziran u svim segmentima – naglasio je Ivan Janković, predsjednik Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac koji je organizator kampa.

Sve sudionike dočekao je i pozdravio “prvi karlovački sokolaš”, predsjednik Janković, uz zahvalu i kratki podsjetnik na 21 godinu održavanja, na kontinuitete Ljetnog gimnastičkog kampa.

– Vjerujem da će se uspješna suradnja gimnastičkih klubova nastaviti i u budućnosti –poželio je Ivan Janković.

Nazočne je pozdravio i predsjednik Gimnastičkog saveza Karlovačke županije Željko Šančić, inače dosadašnji dugogodišnji predsjednik GK Sokol Karlovac. Prvom treningu gimnastičara nazočio je novi direktor Hostela Karlovac Dario Smojver koji je biranim riječima govorio o kontinuiranom dolasku sportaša u kamp, a prije njh tu su bili i mali rukometaši Rukometne škole Karlovac, te o dosadašnjoj vrlo primjerenoj organizaciji uvjeren da su i djelatnici Hostela tome pridonijeli, poželjevši svim sudionicima ugodan boravak.

Odrađeni su i prvi treninzi, a neizbježno je bilo i prvo kupanje te pokoji impresivni skok u more. U planu je ljetna gimnastička akademija te prikaz rada s ciljem prezentiranja svega naučenog tijekom priprema koju mještani i uobičajeni gosti Selca sa zanimanjem očekuju i redovito dođu pogledati.

Uz solidne uvjete za trening i međusobnu suradnju sportskih stručnjaka iz cijele regije, unutar osiguranog natkrivenog sportskog prostora s postavljenim gimnastičkim spravama, zajedničko mišljenje je da će rezultati u jesenskom dijelu natjecateljske sezone biti podjednako dobri.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest