Karlovački T-Rexovci Denis Tomašić i Boris Basta 24. na najpoznatijoj etapnoj utrci u brdskom biciklizmu u Alpama

Članovi BBK T-Rex iz Karlovca, Boris Basta i Denis Tomašić, nastupili su na prestižnoj MTB utrci Bike TransAlp kao tim pod nazivom Somfy Bike Team. Nastupilo je preko 1000 natjecatelja, odnosno preko 500 timova iz više do 40 zemalja svijeta. Između ostalog i mnogi ponajbolji natjecatelji iz svijeta brdskog biciklizma, svjetski i nacionalni prvaci te pobjednici mnogih maratonskih i etapnih MTB utrka. Karlovački BBT T-Rexovci utrku su odlično taktički i tehnički odvozili.

– Prvih par etapa vozili smo blago rezervirano te sa svakom novom etapom pojačavali intenzitet i tako napredovali u ukupnom poretku – priča Denis Tomašić.

– Osim dva problema s bušenjem gume na petoj etapi, ostalih tehničkih problema s biciklima i opremom srećom nije bilo – dodaje.

Karlovački se dvojac Somfy Bike Team plasirao tako na odlično 24. mjesto u kategoriji master. U 7 dana trebalo im je ukupno točno 32 sata 11 minuta i 56 sekundi za odvoziti zadane staze. U 7 dana trebalo je prevaliti točno 544,80 km i 17.987 metara visinske razlike.

– Apsolutno, bila je to jedna od najtežih i najspektakularnijih utrka koju smo odvozili te koju ćemo pamtiti cijeli život – ističe Boris Basta.

– Start utrke bio je u malenom pitoresknom mjestu Mayrhofen u Austriji te se je protezala preko Alpa i Dolomita sve do mjesta Lago Di Garda na Gardskom jezeru u Italiji. Staze su prepune prekrasnih panoramskih pogleda na kojima na žalost nije bilo vremena za uživanje – dodaje Tomašić.

Bike TransAlp jedna je od najtežih i najpoznatijih etapnih utrka u brdskom biciklizmu. Sastoji se od 7 etapa u 7 dana. Radi se o formatu utrke koji u zadnje vrijeme privlači sve veći broj natjecatelja, unatoč iznimno teškim i zahtjevnim stazama i etapama koji čekaju natjecatelje u 7 dana. Bike TransAlp ujedno je i prva utrka na svijetu koja je započela isti principi natjecanja. S tradicijom je od 20 godina obavezno se vozi u timovima po 2 natjecatelja.

Više na http://bike-transalp.de/en/news/

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest