Biciklisti “Pedale” danas u Vukovaru – prošli i kroz Košku gdje od nedavno živi naš legendarni fotoreporter “Dragec” Pereško

Nakon noćenja u Planinarskom domu Lapjak u Velikoj, Drago Mikel – dopredsjednik za gospodarsku djelatnost HPD Sokolovac Požega, upoznao je članove SRK Pedala Laganini koji su na svojoj biciklističkoj vožnji po Slavoniji i Srijemu, s ljepotama požeškog kraja.

Nakon doručka, u četvrtak 31. kolovoza ujutro, krenuli su na svoju sljedeću etapu od stotinjak kilometara prema Našicama prošavši pritom i kroz grad Košku gdje se prije par godina preselio i danas tamo živi legendarni fotoreporter naše redakcije DarkoDragec Pereško.

Kao i u Novskoj i tu je karavana od 17 biciklista izazvala pozornost medija pa je predsjednik kluba Vladimir Latković bio glavna medijska “faca” karlovačkih biciklista a što nije promaklo ostalim “pedalama” da se našale na račun svog predsjednika kojega su proglasili “kraljem medija” s obzirom da u medijima “k’o riba na suhom”! Intervjuirala ga je novinarka Radio Našica Asja GodžirovKurilj.

– Sve skupa nas je oduševio dvorac Dore Pejačević gdje smo se kratko zadržali i malo odmorili od nesnosne vrućine. Uspješno smo odvozili vrlo zahtjevnu rutu prolazeći pored nepreglednih plantaža kukuruza, vinograda, duhana, suncokreta… Gust promet, uz naravno poštivanje prometnih pravila s naše strane,  brza županijska cesta u pravcu Našica, Koške, Bizovca te kroz glavni grad Slavonije Osijek, stigli smo tako i u Kopačevo na novo noćenje u Auto kamp Zlatna školjka – izvještava Roberta Hrovatin.

U današnju četvrtu, posljednju rutu od 450 kilometara ove biciklijade nazvane “Osijek – Vukovar – Ilok 2017.” do konačnog odredišta u Vukovaru i Iloku dužine od 90 kilometara, krenuli su u osam ujutro iz Kopačeva a prolaze kroz Bilje, Vukovar gdje bi pod križem na Dunavu trebali zapaliti lampion, Šarengrad (Kapetanova kuća) i Ilok.

Subota im je slobodan dan kad bi trebali prisustvovati jubilarnoj 50. manifestaciji “Iločka berba grožđa” a u nedjelju ujutro uputiti će se vozilima u Karlovac gdje bi trebali stići u večernjim sati. Prije toga, dakako, očekujemo još jedno izvješće naše “dopisnice” Roberte Hrovatin.

KAŠonline

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest