HRK Karlovac kompletira zdravstveni tim koji će brinuti o zdravlju igrača

Vanjski suradnik kluba od danas je iskusni karlovački fizioterapeut Danko Butala. Na klupi i dalje ostaje fizioterapeutkinja Dina Kajtazi, a uskoro će biti angažiran liječnik.

Dopredsjednica Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac Maja Relić predstavila je na klupskoj pressici fizioterapeuta, Karlovčanina Danka Butalu, koji će od sada biti vanjski suradnik karlovačkog rukometnog premijerligaša. Dosadašnja fizioterapeutkinja Dina Kajtazi, koja je također bila nazočna konferenciji za novinare, ostaje i dalje na klupi Karlovca, no ovoga puta je zdravstveni tim koji će brinuti o zdravlju rukometaša dolaskom iskusnog fizioterapeuta kompletiran.

– Ako želiš biti uspješan moraš puno raditi. Trudim se puno raditi i učiti, a od iskusnijeg kolege mogu štošta toga još naučiti – kaže samozatajna Dina Kajtazi koja ovime pozdravlja angažman kolege Danka Butale.

– Poslu ćemo pristupiti timski i glavni cilj biti će nam što prije rehabilitirati i vratiti u pogon ozlijeđene igrače. U tome je jako bitna prevencija na kojoj ćemo odmah početi raditi te ubrzati proces sanacija ozljeda. Naša zadaća biti će prevencija, ozljeda, sanacija – kazao je Butala.

– Uskoro ćemo u naš tim uključiti i liječnika – dodaje Butala koji već 10 godina ima u Karlovcu “Privatnu praksu fizioterapije” na Švarči, Kovačićevo brdo 5.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri fizioterapeuta (27 godina) Danko Butala je bio fizioterapeut Nogometnom klubu Karlovac, potom je tu tužnost obnašao i u Košarkaškom klubu Šanac Karlovac, kratko vrijeme je brinuo i o kadetima GNK Dinamo iz Zagreba. Hrvatski skijaški savez ga je angažirao te je brinuo za zdravlje muškog i ženskog A tima, a svakako treba istaći da je na njihovu osobnu želju 5 sezona brinuo o zdravlju olimpijke Janice Kostelić i 1o godina o njenom bratu Ivici.

– Želimo našim igračima omogućiti najbolje uvjete. Angažiranje gospodina Butale je dio naše strategije u organizaciji kluba. Nadamo se da ćemo ovime uvelike pomoći da rehabilitacija naših igrača s povredama bude što brža i naravno kvalitetnija. Zahvaljujem se gospodinu Butali što se priključio našem timu – kazala je dopredsjednica Relić.

—————————————————————————————— U petak 1. rujna, rukometaši HRK Karlovac promovirali su klub na Gradskoj tržnici družeći se s građanima, ujedno i najavili početak nove sezone u Premijer ligi koje počinje 23. rujna. U 1. kolu u dvorani kraj Korane dočekuju RK Dubravom iz Zagreba. ——————————————————————————————

KAŠonline

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest