Uspjeh karlovačkih tenisača veterana na turniru u Bolu – Gudelj prvi Smojver drugi

Najbolji hrvatski tenisači veterani i reprezentativci, Karlovčani Dinko Gudelj i Dario Smojver, nastupili su na 12th International Adidas Bol Seniors Open turniru u organizaciji Bluesun Hotela i Patricio Travel  turističke agencije. Na tom vrlo jakom ITF turniru druge kategorije Karlovčani su bili vrlo uspješni.

Dinko Gudelj je nakon dvije pobjede u finalu je sa 6:2/6:3 bio bolji od odličnog Nijemca Svena Kurandta. Prije toga najbolji karlovački veteran i nekadašnji broj 1. službene svjetske ITF rang liste (2013. godina) bio je sa 6:2 /6:0 bolji od Mađara Laszla Csabe, te sa 6:3/6:2 od Rumunja Olivera Radulescua.

– Mislim da sam dobro odigrao ovaj turnir u sezoni u kojoj zbog poslovnih obveza nisam imao previše turnira pa je za povratak u svjetski vrh važna svaka pobjeda i svaki osvojeni turnir. U planu je do kraja sezone odigrati još vrlo jaki turnir prve kategorije u Budimpešti, a onda ćemo Smojver i ja krenuti s pripremam za sljedeću sezonu za koju, ako ne bude povreda, puno očekujem a to je povratak među pet najboljih na svijetu – ističe Dinko Gudelj koji je trenutno 28. na rang listi najboljih tenisača u kategoriji +45, uz ovogodišnji omjer od 12 pobjeda i 4 poraza. Inače, ukupno u veteranskoj međunarodnoj karijeri do sada je Gudelj upisao čak 179 pobjeda uz 53 poraza. Uz to ove godine nije imao niti jedan poraz u njemačkoj Bundesligi u kojoj se natječe u kategoriji +40.

– Sigurno je da su veterani iz drugih zemalja svijeta koji su orijentirani i skoncentrirani samo na tenis i bez poslovnih obveza te koji u jednoj natjecateljskoj godini odigraju i po 20 turnira u znatnoj prednosti u odnosu na mene i mog ‘sparing partnera’ Smojvera koji igramo najviše do devet turnira godišnje. Jednostavno si ne smijemo dozvoliti odigrati loš turnir. To nije lako iz puno razloga. Naime, sve više je sve boljih igrača i bivših Davis cup reprezentativaca koji se ponovno natječu. Uz to i žrijeb vam nije uvijek naklonjen, a i na većinu turnira moramo putovati daleko preko granice naše domovine. Sve to iziskuje puno vremena, odricanja i novaca jer samo na najvećim turnirima kao što je bio ovaj na Bolu dobiju se vrijedne novčane nagrade i besplatan smještaj – objašnjava.

Manje razloga za zadovoljstvo imao je Dario Smojver koji se natječe u kategoriji +50. Nekada 32. igrač sa ITF rang liste ove godine nije briljirao. Igrao je premalo turnira i to se osjetilo, ne samo na njegovoj igri, već i na trenutnom rankingu 112. Smojver je najprije sa 6:0/6:3 nadigrao Iku Bebića iz Njemačke, a potom sa 6:0/ 6:2 Srbina Miodraga Babovića. U finalu je bolji od njega sa 6:4/6:4 bio bolji Nijemac Volker Marzenell nekada 19. igrač ITF rang liste.

– Ovo je sezona u kojoj unatoč dva finala nisam uspio osvojiti niti jedan turnir. Uz sve to i natjecateljska forma bila je vrlo promjenjiva. Očito su duga poslovna izbivanja ostavila traga na fizičkoj pripremi i samoj igri. Ništa, idemo dalje. Treba se dobro pripremiti preko zime i pokušati sljedeću sezonu odigrati na boljoj razini. Mislim da sam propustio šansu osvojiti turnir na Bolu u mjestu na kojem sam 1998. po prvi puta postao Svjetski prvak za novinare – rekao je Dario Smojver, veteranski prvak Hrvatske koji u ovoj sezoni ima 11 pobjeda i 7 poraza, a do sada ukupno je sakupio 84 pobjede i 47 poraza.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest