Karlovački se rukometaši ponovno provukli, Radočaj u zadnjim sekundama utakmice spasio bodove

U 58. minuti Perajica postiže svoj treći uzastopni zgoditak za Karlovac i dovodi svoju momčad u vodstvo sa 23:22. U 60. minuti Žarković daje gol za goste koji poravnavaju na 23:23. Iskusni Ostarčević 10 sekundi prije kraja postiže gol za Karlovac. Rezultat je 24:23. U posljednjem napadu, 8 sekundi prije kraja, vratar Karlovca Radočaj brani udarac Žarkovića za mogućih 24:24. Suci na sreću sviraju kraj i Karlovac tako spletom okolnosti ipak osvaja dva boda.

Konačan rezultat je 24:23 (11:13) za Karlovac.

Objektivno, sportska sreća spasila je Karlovac od poraza. Karlovčani su svega pet puta bili u vodstvu (2:0, 2:1, 18:17, 23:22 i 24:23). Većim dijelom utakmice igrači Gorice imali su rezultatsku prednost i ne bi bilo nepravedno da su odnijeli bodove iz dvorane kraj Korane, ili da je susret završen neriješeno.

U zadnjim minutama utakmice Matija Perajica je postigao tri gola kojima je održao svoju momčad u igri te je uz vratara Matea Radočaja najzaslužniji što je Karlovac osvojio bodove. U redovima domaćina dobro je odigrao i Domagoj Smojver. Solidan je bio na golu kapetan momčadi Denis Karić, a u igri Andreja Obranovića se osjetila slabost zbog povrede.

Puno je otvorenih pitanja i nakon ove utakmice. Ako je Perajica igrao s povredom zašto je onda igrao više u obrani a manje u napadu gdje puno korisniji svojoj momčadi? Zašto ga je trenerica Rašić tako (pre)dugo držala na klupi…? Neshvatljivo je da opetovano u najkritičnijim trenucima utakmice trenerica Karlovca gubi kontrolu nad taktičkim vođenjem momčadi i tako dovodi u pitanje pobjedu, a do nje se moglo doći puno lakše. Ovo više ne može biti slučajno!

Za Karlovac su nastupili: Radočaj (4+0), Hadrović, K. Capan, Crnković, Perajica 5, Šnajder 4, H. Capan, Mrljak 2, Sudarić, Karić 1 (10+2), Ostarčević 2, Obranović 2, Smojver 7 (3), Frketić 1. Trenerica Tatjana Rašić.

Karlovčani su s 8 bodova zadržali sredinu ljestvice, a u sljedećem 9. kolu Premijer lige (25./26. studenoga) odlaze na Rijeku Zametu na ogled.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest