Karlovčani razvalili Porečane 29:20, Požega nije mogao poželjeti bolju premijeru na klupi Karlovca

Pretposljednji Karlovac je u 11. kolu zaslužno pobijedio vodeću momčad Premijer lige rezultatom 29:20 (14:8) a oko 700 gledatelja je ne kraju dugotrajnim pljeskom nagradila karlovačke rukometaše nadajući se da za HRK Karlovac dolaze bolji premijerligaški dani. Do prvenstvene pauze preostalo je još jedno kolo, u 12. kolu Karlovčani sljedeći vikend odlaze u Sesvete.

– Zadovoljan sam igrom, pokazali smo da se može bolje. Nadam se takvoj igri i u Sesvetama a onda ćemo pauzu iskoristiti za konsolidaciju momčadi i saniranje od povreda – rekao trener Dragomir Požega.

Od početka susreta sve je navodilo dobro. Karlovac dugo nije igrao tako pokretljivu obranu, čvrsto i muški, nisu se štedjeli. U napadu se trčalo na svaku loptu, na svaku kontru… Porečanima nisu dali ni najmanju priliku da potvrde vodeće mjesto na ljestvici. Domaćin je dominirao parketom dvorane kraj Korane: u 27. minuti bilo je 13:7, 34. minuti 16:9, a u 40. minuti poslije trećeg uzastopnog gola Matije Perajice 9 razlike 19:10. Do kraja su Porečani smanjili na 7 i 8 razlike ali to je bilo sve sa njihove strane. Igralo se sportski, iako se po čak 28 minuta isključenja na obje strani to ne bi reklo. No to je sudački kriterij a osječki par Milošević – Gubica je najbolji sudački par u Hrvatskoj. Zašto im onda i ne vjerovati za objektivnost.

Pobjedu domaćina nikako ne umanjuje izjava bivšeg karlovačkog trenera a sada trenera Poreča, Karlovčanina Dinka Đankovića, koji je prije utakmice najavio da im u Karlovcu nije prioritet pobijediti, već im je prioritet budućnost, ali da će čestitati domaćinu ako pobijede. Tako je i bilo.

Povredu ramena u prvom poluvremenu zadobio je Tomislav Sudarić tako će duže vrijeme biti izvan pogona, na rehabilitaciji, a pet minuta prije kraja zbog povrede je parket morao napustiti i Vlado Ostarčević.

Za Karlovac su igrali: Radočaj (2+0), Hadrović 1, Perajica 6, Milovac, Šnajder 4, H. Capan, bačić 3, Mrljak 2, Sudarić 1, Crnković, Karić (11+0), Ostarčević 3, Obranović 5, Smojver 3 (2), Frketić, Glumac. Trener Dragomir Požega.

Drago Požega nije mogao poželjeti svoju bolju premijeru na klupi Karlovca. Bivši kapetan HRK Karlovac je u igru igrača u samo par dana kako je preuzeo momčad unio sve najbolje što je imao dok je bio igrač i kapetan momčadi: autoritet, motivaciju, srčanost i borbenost. Kad bi se kojim slučajem mogao birati najbolji pojedinac utakmice onda bi za večeranji susret Karlovca i Poreča taj epitet zasigurno pripao treneru karlovačkih rukometaša. Ovako, najbolji pojedinac večerašnje sjajne pobjede nad Porečom bio je Požegin mlađi nasljednik na funkciji – kapetan i vratar Karlovca Karić. On je sjajnim i pravovremenim obranama suigračima davalo polet i podizalo motiv. Odličan je na početku bio Šnajder, Bačić u drugom djelu, Obranović je golovima do ludila dovodio protivničke igrača, Ostarčević je pak sjajno “dirigirao orkestrom” na parketu, a na kraju je sve “razvalio” Perajica. Šteta što promjena na klupi Karlovca nije bila prije 3 kola, sada bi spokojnije čekali proljeće.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest