Zaključen stečajni postupak, HRK Karlovcu slijedi izbor novoga vodstva

Sa 21. srpnjem 2016. godine Trgovački sud u Zagrebu zaključio je stečajni postupak nad Hrvatskim rukometnim klubom Karlovac, a pravni učinci stupaju na snagu 1. rujna 2016. godine, Karlovac nakon čega klub ponovno stječe pravo slobodnog raspolaganja stečajnom masom,

Podsjetimo, još 24. studenog 2015. godine Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečajni postupak nad HRK Karlovac, a za stečajnog upravitelja imenovana je odvjetnica iz Zagreba gospođa Davorka Huljev. Proveden je uvid u potvrdu FINA-e od 19. listopada 2015. prema kojoj je račun dužnika blokiran 441 dan neprekidno, te da je iznos blokade 1.852.741,36 kn. Temeljem izviješća privremene stečajne upraviteljice, te potvrde FINA-e od 19. listopada 2015. Sud je kod dužnika nedvojbenim utvrdio postojanje stečajnog razloga nesposobnosti za plaćanje.

Vjerovnici kluba odlučili su pružiti klubu priliku za nastavak djelovanja tako da su prihvatili ponuđeni stečajni plan kojom se omogućuje djelomično namirenje vjerovnika, od kojih je najveći bila država, čime je spriječeno gašenje kluba. Nakon što je stečajni plan u cijelosti proveden, stečajni postupak je zaključen.

Na odgovornima je sad da prije početka nove natjecateljske sezone sazovu izvanrednu izbornu skupštinu gdje će odabrati novo vodstvo kluba.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest