ZAKLJUČAK: U interesu streljačkog sporta u Karlovcu predlažemo svim akterima da “skupe glave” i bolje surađuju

Dugogodišnji sportski djelatnik i trener u streljaštvu g. Marijan Tončić odgovorio je na reakcije predsjednika KŠZ g. Želimira Feitla, direktora tvrtke Mladost d.o.o. g. Tomislava Polića i strijelaca i tajnika SK Policajac Vlade Cindrića koji su reagirali na intervjua što ga je g. Tončić dao za naš portal pod naslovom “U KŠZ se o raspodjeli športskog kolača uglavnom radi po principu tko bliže zdjeli tome i više kolača“.

Kako smo dosad objavili reagiranja prozvanih osoba u intervjuu (Feitla, Polića i Tončića) danas u cijelosti objavljujemo odgovor (reagiranje) intervjuiranog g. Tončića čime završavao s ovom polemikom. Slobodni smo komentirati cjelokupnu situaciju te svim akterima u ovom “slučaju” predložiti da u interesu streljačkog sporta, a za boljitak streljaštva u Karlovcu, “skupe glave” i bolje surađuju jer samo tako taj sport može ići naprijed i postići još bolje rezultate.

ODGOVOR MARIJANA TONČIĆA

Osvrt na reagiranje predsjednika KŠZ g. Želimira Feitla

“Ne znam čemu toliki trud uložiti u obrazloženje zakonskih propisa koji su pred hodili donošenju niza pravilnika i kriterija po kojima se javno prikupljaju dokumentacije temeljem kojih se raspoređuju sredstva namijenjena za sport. Tim više što ja u svom intervjuu ovu temu nisam ni dotaknuo. Ali kada je već g. Feitl to spomenuto želim istaknuti da se u posljednjih nekoliko godina u više navrata pristupalo izmjeni kriterija za financiranje sportskih klubova koji su uvijek išli na štetu streljaštvu. Da je streljaštvo postojećim kriterijima marginalizirano, lako se može dokazati. Neka se ekipni i pojedinačni rezultati karlovačkog streljaštva(SK Policajac, Karlovac i dr.) zbroje te usporede sa bilo kojim od karlovačkih sportova. Isto to neka se učini tako da se po sportovima usporedi raspodijeljeni “kolač”. Sramotno je, makar i od predsjednika KŠZ-a, da klubove mahom s tradicijom djelovanja preko 50 godina zove glasačkom mašinerijom umjesto da im pomogne u poboljšanju uvjeta njihovog rada. Ako je pri tome mislio na nedavno osnovani streljački klub koji je na pretposljednjoj sjednici skupštine primljen u članstvo KŠZ-a, onda se ispričavam. Što se tiče pak mojeg statusa u klubu i njegovog legitimiteta neka se predsjednik Feitl o tome ne brine, a ako u tome vidi nešto sporno, neka svoje nedoumice riješi u upravnom postupku. Očekivao sam da će si predsjednik više dati truda i obrazložiti od kuda toliki financijski izdaci iz sredstava namijenjenih za sport, za pokriće troškova streljane, dok su korisnici streljane mahom nezadovoljni. Opet se spominje samo pravilnik o korištenju sportskih objekata koji je u ovom slučaju zanemarive važnosti. U svakom poslovnom odnosu, pa tako i ovom, bitni su kvaliteta usluge i cijena. Ali o tome niti riječi. Dok su karlovački strijelci u većem djelu sami vodili brigu o objektu i imali ga na raspolaganju 24 sata, troškovi su bili duplo manji. Tome treba dodati da klubovi korisnici streljane, nemaju pojma kako i koliko se mjesečno obavlja obračun i fakturiranje tobožnjih usluga tvrtke Mladost.”

Osvrt na reagiranje direktora tvrtke Mladost g. Tomislava Polića

gradsko vijece polic“I dalje tvrdim da je tvrtka Mladost na nasilan i nelegalan način izmijenila bravu na ulaznim vratima u streljanu. Ali tu nije stala. Naknadno je izmijenila bravu i na internoj čaj-kuhinji u kojoj je inventar vlasništvo Streljačkog saveza te djelomično Streljačkog kluba Karlovac. Tu se nije stalo već je izmijenjena i brava u prizemnim prostorijama namijenjenim za rad sudačke komisije. U te je prostorije, koje su inače namještene inventarom SK Karlovac, uselio domar koji sjedeći kraj prozora nadzire ulaz i izlaz u streljanu. Gospodin Polić ne spominje činjenicu da je u 2014. godini u prizemlju objekta raskopan sanitarni čvor koji nije saniran do prvenstva države koje je na ovoj streljani bilo organizirano 2015. godine. Zbog toga Karlovac nije dobio organizaciju niti jednog državnog natjecanja u 2016. godini. Kako nema naznake da će prostor sanitarnog čvora biti saniran ove godine, pitanje je kako se u takvim okolnosti natjecati za organizaciju nekog od prvenstva države u 2017. godini. Za direktora Polića je sporna terminologija dali se plaća trošak streljane putem KŠZ-a ili se to zove plaćanje najma streljane. Da sam i ja na njegovom mjestu bio bih možda još i gori. U svakom slučaju bi izbjegavao bit problema, a to je količina i kvaliteta usluge te cijena, koji su elementi bit svih ugovornih odnosa.”

Osvrt na reagiranje strijelca i tajnika SK Policajac g. Vlade Cindrića

“Lobirati za nekoga je potpuno legitimno ako je legalno i ako se koriste dozvoljena sredstva, zato se g. Cindrić nije trebao naći uvrijeđen što sam iznio podatak da lobira za svoga šefa g. Dražena Perkovića kako bi bio izabran u skupštinu KŠZ-a. U svakom zlu se nađe nešto i dobro, pa je tako i Cindrić u ovim okolnostima uvidio priliku da javnost podsjeti na svoje rezultate iz prošlosti jer u posljednje vrijeme je ovakvih blistavih rezultata sve manje. Žao mi je jedino što se Cindrić nije sjetio 1997. godine kada smo kao ekipa na VK pušci osvojili prvenstvo države, tako da i meni malo naraste “perje”. Nabrojao je tu rezultate iz davnih dana svoga šefa Perkovića ali u taekwondou, pa me neće začuditi ako ga Brežan ili Trbojević u narednom mandatnom razdoblju predlože za člana skupštine kao svog predstavnika? O izboru Jasmine Svilić u skupštinu Zajednice sportova Karlovačke županije nemam što reći osim da su svi dokumenti vezani uz taj izbor proslijeđeni tajništvu Zajednice sportova.”

MARIJAN TONČIĆ, sportski djelatnik i licencirani trener streljaštva

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest