Rukometaši, nogometaši i košarkaši turnirom obilježili Hrvatski olimpijski dan, odbojkaši “Karlovca” nisu došli

Povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana (HOD), Karlovačka športska zajednica (KŠZ) organizirala je košarkaški turnir u Šancu na kojem su pod geslom “važno je nastupiti” sudjelovali košarkaši “Šanac Karlovca”, nogometaši “Karlovca 1919” i rukometaši HRK Karlovca. Odbojkaška momčad “Karlovca” nije, nažalost došla, iako su bili potvrdili dolazak. Nazočila je i pročelnica društvenih djelatnosti Grada Karlovca gđa. Andreja Navijalić.

Organizacija je bila dobra, kao i mečevi koji su prikazani, ali je prava šteta što se na tribinama legendarnog Šanca nije našlo puno više građana. Utakmice je sudio Marijan Čikara. I za kraj jedan prijedlog organizatoru da iduće godine na obilježavanje HOD-a u Karlovcu pozovu karlovačke olimpijce: Jelicu Pavličić – Štefančić, Tihomira Jarnjevića, Ivana Levačića, Valnera Frankovića i Vladimira Šujstera te Luku Cindrića koji je u Riju bio rezerva Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji.

Spomenimo još da je sportski vrtić Gaza organizirao svoj mali olimpijski dan u koji su bila uključena sva djeca vrtića, a sve je nalikovalo na prave male Olimpijske igre. Medaljama su na kraju nagrađeni i svi.

Na dodjeli nagrade “Dražen Petrović” u Zagrebu i karlovački sportaši i sportski dužnosnici

I dok se u Karlovcu obilježavao HOD u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u nazočnosti velikog broja hrvatskih osvajača olimpijskih odličja, najboljim i najperspektivnijim mladim hrvatskim sportašima uručene su tradicionalne godišnje nagrade “Dražen Petrović”. Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach bio je na svečanosti i uručio nagrade “Dražen Petrović”.

Među nagrađenima je i Hrvatska rukometna reprezentacija U18 koja je proglašena najuspješnijom muškom ekipom mlađih dobnih kategorija na temelju srebra osvojenoga na Europskom kadetskom prvenstvu održanom u kolovozu u Koprivnici. Za reprezentaciju su nastupili i karlovački rukometaši, prvotimci HRK Karlovac: Mateo Radočaj i Tomislav Špruk te trener vratara Ivan Pavlaković i tehniko reprezentacije Stipe Smojver, kojima je također pripala zaslužena nagrada.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest