Miro Brežan predsjednik Savjeta predsjednika za obilježavanje 50-te godišnjice taekwondoa u Hrvatskoj

Upravni odbor Hrvatskog taekwondo saveza osnovao je Savjet predsjednika u koji su imenovani: Karlovčani Miroslav Brežan (predsjednik) i Franjo Prot, Zlatko Makar, Juraj Kralj, Petar Mijić i Božo Podhraški.

U sklopu priprema za obilježavanje 50-te godišnjice taekwondoa U Hrvatskoj prva zadaća Savjeta biti će postavljanje “virtualnog taekwondo muzeja” na web stranici Saveza www.taekwondo.hr u kojem će se uz pomoć fotografija i dokumenata rekonstruirati najvažniji događaji iz povijesti taekwondoa, od prvog seminara mastera Sun Jae Parka u Zagrebu 25. svibnja 1968. do danas.

– Kako bi se rekonstruirala kronologija po godinama, iz privatnih arhiva trebati će skenirati slike, plakate, letke, novinske članke i službene dokumente o osnutku prvih klubova i HTS-a. Ovom prigodom pozivam sve prijatelje taekwondoa koji imaju bilo kakav dokument, ili fotografiju, da nam ih dostave – poručuje predsjednika Savjeta Miro Brežan i nastavlja – Savjet će obaviti selekciju materijala i atributirati ih, a u razgovorima s članovima zabilježit će se i brojna sjećanja na važne događaje iz prošlosti koji nisu pokriveni tim dokumentima. Potom će se razraditi kriteriji za dodjelu priznanja ljudima koji su svojim predanim radom pomogli razvoju taekwondoa u proteklih 50 godina. Posebno bi se selekcionirali pioniri, sportski djelatnici, natjecatelji i njihovi treneri. Sve bi trebalo biti gotovo do svibnja 2018. godine. Na prigodnoj gala večeri u Zagrebu biti će dodjela plaketa, medalja i zahvalnica najzaslužnijima. Biti će prikazan i film o povijesti tog sporta te predstavljena monografija “Prvih 50 godina taekwondoa u Hrvatskoj” – objašnjava predsjednik Savjeta Miroslav – Miro Brežan.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest