Filip Marić zaustavljen na korak od polufinala državnog prvenstva u tenisu

Na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u tenisu za seniore koje u organizaciji TK Dalmacija danas završava u Zadru, član Teniskog kluba Karlovac Filip Marić zaustavljen je u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije te u polufinalu planova.

Nakon pobjeda nad Michaelom Stebbingsom (TK Tweener) 6-2, 6-0 i Nikolom Žeželjom (TK Vulpes) 6-3, 6-1, Marić, postavljen za petog nositelja, bio je i nadomak plasmana u polufinale. Naime, u četvrtfinalnom je meču protiv Grge Dujmovića (TK Dalmacijacement / Solin) propustio dvije vezane meč-lopte kod vodstva 5-4 u trećem setu. Na kraju je Dujmović slavio 6-7(7), 6-2, 7-5 nakon više od tri sata tenisa.

Marić je i u konkurenciji parova zapeo u četvrtfinalu. Njega i Gašpara Žimbrek-Turkovića (HTK Zagreb) u polufinalu su zaustavili domaćini i kasniji prvaci, braća Frane i Luka Ninčević, rezultatom 6-1, 6-3.

Dvadesetjednogodišnji Marić, koji već nekoliko godina nastupa za prvu momčad TK Karlovac, a od ove je godine i registriran za klub iz Vrbanićevog perivoja u narednoj će sezoni braniti boje kluba u 1. Hrvatskoj teniskoj ligi.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest