Veslačici Korane Emi Hodak brončana medalja na prvom ovogodišnjem natjecanju na ergometrima

Otvorenim prvenstvom Zagreba na veslačkim ergometrima započela je ovogodišnja veslačka sezona. Natjecateljske dionice bile su 6.000 metara za seniore i juniore, i 4.000 metara za kadete.

Najuspješnija na tom prvom zagrebačkom natjecanju bila je Koranina kadetkinja Ema Hodak koja je u velikoj borbi s dvije godine starijim suparnicama zauzela 3. mjesto osvojivši brončanu medalju.

U konkurenciji juniora A (nastupilo je 60 natjecatelja) Koranaš Mario Konjevoda zauzeo je 6. mjesto. Kod juniora B Luka Hajdin je bio peti, Igor Šušnjar 13., a Mauro Bauer 31. U natjecanju kadeta, sin veslačkog olimpijca Tihomira Jarnjevića, Tin Jarnjević, plasirao se na 7. mjesto dok je Noa Ružić za tri desetinke sekunde zaostao za Jarnjevićem zauzevši 8. mjesto.

Treneri Zlatko Katušin i Dario Šabić kojima je ovo natjecanje dalo uvid u stanje i mogućnosti veslača nakon zimskih priprema, zadovoljni su postignutim, jer su svi karlovački veslači polučili bolja vremena od prošle sezone i tako najavili još bolje rezultate na regatama koje slijede tijekom godine.

Organizator je bio Hrvatski veslački savez i Veslački savez Zagreba a natjecanje je u subotu održano u Domu odbojke na ŠRC Mladost u Zagrebu.

U Rijeci se 16. veljače održava Otvoreno prvenstvo Hrvatske na veslačkim ergometrima gdje će također nastupiti članovi Veslačkog kluba Korana.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest