Od svih hrvatskih klubova na Ultra breveto maratonu Paris – Brest – Paris najviše pojedinaca iz SRK Pedala LaganinI

Nije neskromno reći da su sve njihove biciklističke vožnje i sva putovanja detaljno pripremljena i organizirana, s kompletnom logistikom uključujući prateća vozila, potrebni pribor, alat i oprema, hrana, voće, sokovi, piće …

Karlovačke “pedale” održale su redovnu godišnju skupštinu na kojoj je “prva pedala kluba” Vladimir Latković pročitao izvješće o radu za prošlu godinu:

– Tijekom prošle godine odvezli smo 68 klupskih vožnji s ukupno prijeđenih 8.129 kilometara. Vozili smo po svim godišnjim dobima, svim vremenskim uvjetima, po svim vrstama terena, od brzih i opasnih državnih cesta do šumskih putova. Izmjenjivali su se kratki nedjeljni klasici s izazovnim “100 plus” kilometarskim ekspedicijama. Osim što je ponovno istražen svaki puteljak Karlovačke županije, proširili smo svoje vidike po Hrvatskoj, ali i izvan nje – rekao je Latković a kao najveći uspjeh kluba u prošloj godini istaknu je odlazak članova kluba na pariški breveto.

– Posebno ističem poduhvat četvorice naših članova: Alena Katića, Zdenka Grgurića, Daria Matanića i Milana Štrka koji su u kolovozu sudjelovali i uspješno završili najpoznatiji ultra maraton Paris Brest Paris u dužini od 1.230 kilometara za manje od 90 sati neprekidne vožnje. Naš je klub jedini u Hrvatskoj koji je na ovom ultra maratonu dao najveći broj biciklista što nas svrstava među najbolje rekreativne klubovima u Hrvatskoj, a i šire, u našoj kategoriji – naglasio je između ostaloga Latković

Za taj poduhvat četvorice svojih članova klub ih je nagradio prigodnim peharima. Pismena priznanja primili su i članovi kluba koji su se u prošloj godini izuzetno istakli u radu, te tvrtke, općine i mjesni odbori koje su pomogle njihove biciklističke rute. Zdenko Grgurić je u ime članova iznenadio Mirjanu Benčić prigodnim poklonom (mikserom) s obzirom da je Mirjana neumorna klupska domaćica/slastičarka kojoj nije teško za svaku njihovu vožnju spremiti kolač iz knjige recepata “Kako su kuhale naše bake”.

U rujnu 2019. po prvi puta je organiziran i klupski breveto na 200 i 300 kilometara. Na pedalinom brevetu je sudjelovalo devet članova koji su dobili nove randonneure: Mirjana i Josip Benčića, Nedjeljko Furač, Igor Mavrović, Mladen Trpčić, Dragan Vidović i Matija Volović.

Bicikliralo se, kažu, cijelu godinu – od jednodnevnih vožnji organizirane su off road vožnje po vučjim stazama i do Kapije i nazad te od 10. Proljetne biciklijade, sveukupno 14 klupskih vožnji tijekom prošle godine. Slažu se da je njihov najbolji projekt 9. biciklijada “Karlovačke 4 rijeke” čija tura je dužine 95 kilometara te obilazi sve četiri karlovačke rijeke – od Karlovca preko Barilovića i Generalskog Stola, Lešća, Bosiljeva, Vukove Gorice i Netretića do Grduna, te preko Pokuplja i Hrnetića natrag u Karlovac. Toj se biciklijadi odazvao 91 biciklist.

– Perjanica među biciklijadama je naša županijska biciklijada ‘Od Kupe do Kapele’. Od prošle godine organizirana u novom formatu u trajanju od dva dana čijom trasom smo pokušali obuhvatiti što veći dio Karlovačke županije. Prošle godine je bila jubilarna 10. biciklijada – izvijestio je između ostaloga predsjednik SRK pedala Laganini.

Prošle godine imali su i jedan “testni” projekt nazvan “Pedalama oko grada” kojim su pokušali potaknuti bicikliste na manje vožnje oko Karlovca. Sveukupno je organizirano 10 vožnji prosječne duljine 30 kilometara.

Planom rada za 2020. godinu koji je jednoglasno usvojen kao i izvješće predsjednika kluba, te financijsko izvješće, planirano je osam klupskih biciklijada, sudjelovati će na pet biciklijada koje organiziraju drugi klubovi te na dvije maraton biciklijade. Jedan od važnijih zadataka biti će završetak uređenja novih prostorija u bivšoj vojarni Luščić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest