Nogometaši Karlovca 1919 u derbiju prvenstva u Zagrebu svladali Trešnjevku 2:1 i sjajno otvorili proljeće

Proljetni dio natjecanja tek što je započeo, a nogometaši Karlovca 1919 napravili su golem korak ka naslovu prvaka Četvrte nogometne lige Središte. U derbiju prvenstva, naime, na gostovanju u Zagrebu svladali su domaću drugoplasiranu Trešnjevku sa 2:1 i pobjegli joj na velikih 10 bodova prednosti (treba dodati da će u viši rang dvije ekipe, a trećeplasiranom Karlovčani bježe golemih 14 bodova).

Loše je počeo veliki derbi u Grabi, već u 2. minuti Trešnjevka je iz kaznenog udarca povela 1:0. Do kraja prvog dijela igralo se prilično izjednačeno, Karlovac 1919 imao je par prigoda za izjednačenje, no i domaći su mogli povisiti. Preokret je stigao u intenzivnih 10-ak minuta drugog dijela – prvo je Mićunović opasno zaprijetio iz slobodnjaka, zatim je Mamić izborio kazneni udarac iz kojeg je Veselić poravnao na 1:1, odmah potom Mamić proigrava Novinića koji nije precizan, a zatim, opet Mamić, postiže pogodak za 2:1. Sve to dogodilo se od 60. do 68. minute, a vrlo brzo stiže i loša vijest jer je “pocrvenio” Magdić, no Karlovčani su ipak znalački očuvali prednost i najavili kako će i na proljeće djelovati jednako dobro kao u prvom dijelu sezone.

U sljedećem kolu Karlovac 1919 opet gostuje, ovog puta kod Zeline, a domaću proljetnu promociju imat će 21. ožujka protiv Odre, vrlo vjerojatno na obnovljenom Čavlekovom stadionu.

KAŠonline

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest